Horvát külügyér: a keménykedő magyar diplomácia a választóknak szól, a terepen tárt karokkal vesszük át tőlük a migránsokat

Horvát külügyér: a keménykedő magyar diplomácia a választóknak szól, a terepen tárt karokkal vesszük át tőlük a migránsokat

Ahogy Magyarország kormányzati szinten kommunikál, valóban szokatlan diplomáciai körökben, amit viszont a terepen tesz, az teljes együttműködés – közölte Vesna Pusic horvát külügyminiszter kedden a Nova TV-nek adott interjújában.

A tárcavezető a két ország, Horvátország és Magyarország diplomáciai viszonyára utaló műsorvezetői kérdésre válaszolt.

Horvátországnak Magyarországgal az INA horvát olajtársaság miatt eddig sem volt felhőtlen a viszonya és ezt még tetézte a most kialakult helyzet – mondta Pusic.

Hírdetés


Vesna Pusic megtanulta az orbáni leckét: a tetteket kell nézni, nem a szavakat

A migránsválságot illetően azonban a külügyminiszter úgy véli, a két ország között a terepen, a gyakorlatban teljes az együttműködés.

"Átveszik tőlünk ezeket az embereket, autóbuszokra teszik őket és tovább szállítják" – mondta.

"Nem regisztrálják őket, mert ezt nem is tudják megtenni a migránsok nagy száma miatt, de együttműködnek, ami valóban kicsit szokatlan helyzet" – tette hozzá.

A külügyminiszter szerint a magyar megszólalások hangneme inkább a saját, hazai közönségnek szól, az országban működő radikális pártok miatt.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »