Horror Párizsban, házkutatások Brüsszelben – percről percre

Eddig 128 emberéletet és közel 200 sebesültet követelt a péntek éjjeli párizsi horror. A merényletekkel összefüggésben házkutatásokat tartottak Brüsszelben, több embert is őrizetbe vettek. Azonosították az egyik elkövetőt, egy fiatal francia férfit, illetve találtak egy egyiptomi útlevelet is.

– Eddig 128 emberéletet és 180 sebesültet követelt az a terrortámadás-sorozat, amely péntek éjszaka történt Párizsban és Saint-Denis-ben. – Rendőri akció kezdődött szombat délután Brüsszel Molenbeek-Saint-Jean nevű kerületében, amelynek során a hatóságok legalább öt embert őrizetbe vettek. – A francia nyomozó hatóságoknak csak néhány részletet sikerült feltárniuk szombat estig az előző éjjeli párizsi merényletekkel kapcsolatosan: egy személyt ujjlenyomata alapján azonosítottak, találtak egy szíriai és egy egyiptomi útlevelet, egy gyanúsan viselkedő embert pedig őrizetbe vettek az egyik brit repülőtéren, de még mindig számos homályos pont van a merénylet körülményeit és elkövetőit illetően. – Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet magára vállalta a véres cselekményeket. – Korábbi, az egész nap eseményeit nyomon követő élő hírfolyamunkat itt olvashatja.

Hírdetés

19:34Az Európai Unió egésze elleni támadásnak minősítették a párizsi terrorakciókat a tagországok és a központi uniós intézmények vezetői. „Ez mindannyiunk elleni támadás volt” – áll a Brüsszelben szombat délután kiadott nyilatkozatban, amelyet a tagországok állam- és kormányfői, valamint az uniós központi intézményeinek vezetőinek nevében tett közzé az Európai Bizottság. (MTI)


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »