Hoppá! Az UEFA engedélyezi a Nagy-Magyarország jelkép használatát

Hoppá! Az UEFA engedélyezi a Nagy-Magyarország jelkép használatát

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) jóváhagyta a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) azon kérését, hogy a „történelmi Magyarország-jelképet” ne kezelje politikai indíttatású szimbólumként, tehát a jelkép megjelenhet a magyar válogatott mérkőzésein – tette közzé kedden az MLSZ.

A Nemzeti Sport arról ír, Csányi Sándor MLSZ-elnök február elején a sportlapnak elmondta, megpróbálják elfogadtatni az UEFA-val a Nagy-Magyarország-jelképet. Az MLSZ közleményéből kiderül, az erőfeszítés sikerrel járt.

A történelmi jelkép kihelyezésének engedélyezése ügyében az MLSZ az UEFA és a FARE egyértelmű állásfoglalását kérte.

Hírdetés

A két szervezet az MLSZ érvelését elfogadva elismerte, hogy önmagában a történelmi Magyarország térkép és az árpádsáv színei nem minősülnek rasszista magatartásnak, ugyanakkor a drapériára helyezett további szimbólumokra és feliratokra, a szurkolói rigmusokra ez nem vonatkozik.

Mindezek alapján a szövetség engedélyezni fogja a drapériák bevitelét a soron következő két mérkőzésen – áll a Magyar Labdarúgó-szövetség közleményében.

A történelmi Magyarország tiszteletét és a határon túli szurkolókkal való összetartozást szimbolizáló drapéria stadionba történő bevitelét az MLSZ engedélyezi az alábbi feltételek betartása mellett:

A szurkolóknak ugyanakkor tudniuk kell, ha a fentiek szerint engedélyezett drapériára a kihelyezésekor bármilyen módon rasszista vagy politikai üzenet kerül, illetve a drapériához bármilyen rasszista vagy politikai üzenet kapcsolódik, akkor az fegyelmi eljárást von maga után, és ezzel a szurkolóink maguknak, szurkolótársaiknak, a csapatnak és a magyar labdarúgás megítélésének ártanak – húzza alá a közlemény.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »