Hónapokat kell várni az első konzultációra is a meddőségi központokban, tapasztalta a DK

Hónapokat kell várni az első konzultációra is a meddőségi központokban, tapasztalta a DK

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány hibájából olyan hosszúra nőttek a várólisták az államosított meddőségi központokban, hogy már az első konzultációra is hónapokat kell várni.

Ezt Földi Judit, a DK elnökségi tagja és országgyűlési képviselője mondta, miután próbaképpen végigtelefonálta ezeket az intézményeket.

Hírdetés

„A budapesti Róbert Károly meddőségi centrumban januárra, a Forgács intézetbe február-március környékére, a Szegedi Egyetem reprodukciós Intézetébe áprilisra tudnak legkorábban időpontot adni az első konzultációra. Hangsúlyozom, első konzultációra, vagyis a tényleges kezelés még csak ezután következik. A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány cserben hagyta meddő párokat a klinikát államosításával. A babaváró hitel, a csak eltörlése, a meddőségi ellátás szétverése mind azt bizonyítják, hogy Orbán Viktort a valóságban egyáltalán nem érdeklik a családok Ha a fideszes többség elfogadta volna a DK javaslatát, amely az első gyermek megszületéséig finanszírozná lombikprogramot és kötelezővé tenné a genetikai vizsgálatot, akkor sokkal sikeresebbek lennének a kezelések és a várólisták csökkennének” – mondta az InfoRádióban Földi Judit.

Az InfoRádió megkereste az egészségügyért felelős Belügyminisztériumot, ahonnan az a válasz érkezett, hogy a témában nem kívánnak nyilatkozni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »