Homokszemek a gépezetben: kamupártnak adtak Jobbikra érkező voksokat, az ellenzéki pártlisták sok helyen gyanúsan 0 szavazatot kaptak

Homokszemek a gépezetben: kamupártnak adtak Jobbikra érkező voksokat, az ellenzéki pártlisták sok helyen gyanúsan 0 szavazatot kaptak

Több olyan körzet is van a Választás.hu adatai szerint, ahol nagyon magas lett az érvénytelen szavazatok száma – írja az Index.

Egy baranyai szavazókörben például furcsamód az összes listás szavazat érvénytelen lett, amit nem a Fideszre adtak le.

Bogdása szavazókörben az egyéni szavazatoknál 41 voks látszik az ellenzéki pártoknál, a listás szavazatoknál pedig nulla. Életszerűtlennek tűnik, hogy 41 ember egyéniben ellenzéki jelölt neve mellé ikszelt, majd ők mindannyian a listás szavazatuknál érvénytelenül szavaztak. Az látszik viszont, hogy ebben a körzetben nincs is olyan ellenzéki szavazó, aki ne adott volna listára érvénytelen szavazatot. Ide kattintva láthatja a Választás.hu összes adatát ebből a szavazókörből.

Az Index olvasója szerint az lehet a magyarázat erre a jelenségre, hogy

Bogdásán 25-tel több listás szavazat volt az urnában mint a névjegyzék alapján megjelentek száma. Ilyen esetben a törvény szerint a többletet minden pártlistáról le kell vonni, tehát mindenkitől 25-öt. Mivel egyéniben egyik ellenzéki jelölt sem ért el 25 szavazatot, ezért valószínűleg a listán sem kapott egyik ellenzéki párt sem 25-öt, így ha levonjuk a többletet, minden ellenzéki párt nullán áll meg. Ez persze felveti azt a kérdést hogy miként keletkezhetett a többlet. A legvalószínűbb indok hogy véletlenül vagy szándékosan 2 listás és 0 egyéni szavazólapot adtak ki a bizottság tagjai 25 választópolgárnak.

  • Szintén a választásokon megszokottnál jóval magasabb az érvénytelen szavazatok aránya a budapesti második kerület 044-es szavazókörében, ahol a listás szavazatok közel 11%-a (84 szavazat a 787-ből) érvénytelen volt idén. Az egyéniben a szokásos arány, kevesebb, mint 1% (2 szavazat) volt érvénytelen.
  • A baranyai Pécsudvard 001-es körzet is hasonlóképp járt: 173 érvénytelen szavazat született 338 érvényes mellett.
  •  Egy kaposfői szavazókörben a 396 listás szavazatból 89 érvénytelen (22%).
  • Szokolya település 01-es szavazókörében egyéniben mindössze 7 érvénytelen szavazat lett, listán viszont már 57-en szavaztak érvénytelenül a Választás.hu szerint.
  • A biatorbágyi 002. számú szavazókörben a listás szavazatok 25%-a érvénytelen (192 db), ez az LMP-s Szél Bernadett körzete. Az egész körzetben volt 615 érvénytelen szavazat, abból 192 csak ebből a körből.
  • Szintén furcsa eset egy bajai szavazókörben látszik, ahol a Választás.hu adatai szerint az MSZP-Párbeszéd jelöltje egyéniben 159 szavazatot kapott, míg a listája nullát, a Fidesz-lista pedig közel száz szavazattal többet kapott, mint a fideszes egyéni jelölt. Természetesen előfordulhat, hogy valaki egyéniben az MSZP-P-re szavazott, listára pedig nem, de ilyen nagy számban legalábbis furcsának tűnik. A Pécsi Stopnak egy ember határozottan állította, hogy az MSZP-re szavazott.

    Az biztos, hogy a 10-20-30%-os érvénytelen szavazati arány nagyon magas. Összehasonlításképpen: a 2014-es választásokon 4 millió 920 ezer ember vett részt, közülük 64 ezren érvénytelenül szavaztak a listán. Ez a szavazáson résztvevők 1,3 százaléka volt.

    A Jobbik szavazóinak gyanúsan nyoma veszett

    Hírdetés

    Két olyan választókörzet is lehet, ahol a listás szavazáson a Jobbikra érkezett voksok valahogy átkerültek a Net Párt nevezetű kamupárthoz.

    Sárospatakon a 007. választókörzetben például a Választás.hu adatai szerint a Jobbik 0 listás szavazatot kapott, a Netpárt viszont 122-t. Ez azért is érdekes, mert többen állítják Mikola Gergelynek, a helyi jobbikos képviselő-jelöltnek, hogy nem értik az eredményt, mert ők a listás szavazáson biztosan a Jobbikra szavaztak, így lehetetlen, hogy nulla szavazat legyen most a jobbik mellett.

    Mikola Gergely ezzel kapcsolatban azt mondta az Indexnek, hogy átvizsgálják az ügyet, ezért egyesével végigmennek a Jobbik szavazókörein, és átnézik az eredményeket rögzítő jegyzőkönyveket.

    Ebben a szavazókörben 35-en szavaztak egyéniben a Jobbik képviselőjére, Kovács Tamásra, listán azonban közülük a valasztas.hu szerint egyikük sem támogatta a pártot.

    A NVI oldalán az áll, hogy 66 szavazatot kapott a Net Párt, ami azért furcsa, mert Kovács Tamás lefotózta a szavazásról készült jegyzőkönyvet, ami szerinta pártlistán a Jobbikra pontosan 66 szavazat érkezett.

    Újabb érdekes esetre bukkantak a Jobbik választási megfigyelői Sárospatakon, ahol a párt egyéni képviselőjelöltje, Mikola Gergely 151 szavazatot kapott, listán a Jobbik viszont egyet sem. Ezzel ellentétben érdekes, hogy a NET nevű kamupárt valahogyan 122 szavazót szerzett.

    Ez az eset is bizonyítja, hogy a 2018-as országgyűlési választás nem volt tiszta, feltehetően a Fidesz nem bízta a véletlenre a kétharmados eredményt.

    (Kuruc.info – Index)

    Korábban írtuk:

    Volner: egészen konkrét információk is vannak a választási csalásra, mindent megvizsgálunk

    Olyan jól sikerült a szavazás, hogy lemondás helyett még milliós sikerdíjat is kap az NVI elnök asszonya

    Nincs részvételi rekord, mert fél óra alatt eltűnt több mint 80 ezer ember, de az NVI szerint a válasz nagyon egyszerű

    Nem adtak pártlistás szavazólapot a fideszes delegáltak Borsodban

    Mi folyik itt Gyöngyösön? – Jobbikos pólóban ment szavazni, a fideszes delegált megpróbálta elcsalni a voksát

    Apró hiba a rendszerben: jó pár kalandozó magyarnak nem érkezett meg eddig a szavazólapja, így a voksolásuk is kétséges

    Pásztor István pártjának aktivistái megsemmisítik a nem fideszes délvidéki magyarok levélszavazatait


    Forrás:kuruc.info
    Tovább a cikkre »