Hölvényi György: a megkezdett munkára alapozó, ambiciózus vezetést várunk a francia elnökségtől

Hölvényi György: a megkezdett munkára alapozó, ambiciózus vezetést várunk a francia elnökségtől

Bemutatták a francia soros elnökség programját az Európai Parlament Fejlesztési Bizottságának (DEVE) keddi ülésén. A programot Jan-Baptiste Lemoyne miniszteri biztos ismertette.

Hölvényi György, az EPP Képviselőcsoport fejlesztéspolitikai szakmai vezetője felszólalásában üdvözölte az elnökség ambiciózus célkitűzéseit, és egyúttal rámutatott a szlovén elnökség alatt megindult kezdeményezések folytatásának fontosságára is.

A KDNP európai parlamenti képviselője felszólalásában kiemelte: „Az Afrikában egyre fokozódó vízhiány komoly hatással van a kontinens élelmiszerellátására, biztonságra és a migrációra”. A politikus hozzátette: A szlovén elnökség sokat tett azért, hogy a víz témaköre nagy figyelmet kapjon az EU külügyi fellépésekor, s ez nem lehet másként az új francia elnökség alatt sem.

Hírdetés

Hölvényi emellett hangsúlyozta az oktatás és a kulturális örökségvédelem témakörök napirenden tartásának fontosságát is.

Lemoyne miniszteri biztos a francia elnökség nevében a felvetett kérdésekre reagálva elmondta, hogy az oktatás kiemelt helyet foglal el a munkatervükben, mert ennek a munkahelyteremtés mellett kulcsszerepe van a migráció leküzdésében.

A politikus leszögezte, hogy a következő hónapokban a kulturális örökség területén is előrelépést kívánnak tenni.

(Sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »