Holtan találták az orosz oligarchát és családját Spanyolországban

Holtan találták az orosz oligarchát és családját Spanyolországban

A Novatek nevű orosz gázóriás korábbi csúcsmenedzserét, Szergej Protosenyát, valamint feleségét és lányukat egy bérelt villában találták holtan Spanyolországban.

A spanyol rendőrség tájékoztatása szerint az 55 éves milliomost felakasztva találták, míg felesége és a lánya késsel össze voltak szurkálva. Az eset április 19-én történt a tengerparti kisváros, Lloret de Mar egyik villájában, nem messze Barcelonától.

A rendőrség két verzióval dolgozik. Az egyik szerint Protosenya megölte a feleségét, lányát, majd felakasztotta magát. A másik verzió szerint egy egyelőre ismeretlen elkövető gyilkolta meg az egész családot, majd a nyomokat úgy alakította, hogy gyilkosságoknak és öngyilkosságnak tűnjön.

Hírdetés

Protosenya a Novatek korábbi főkönyvelője és a társaság igazgatótanácsának a tagja volt. Vagyonát 400 millió euróra taksálták. Családjával főleg Franciaországban élt, Spanyolországba állítólag a húsvéti ünnepekre szoktak utazni.

Április 19-én egy moszkvai családi házban is tragédia történt, ahol a Gazprombank korábbi alelnöke, Vladislav Avajev és családja vesztette életét. A nyomozók előzetes információi szerint Avajev lelőtte feleségét és 13 éves lányukat, majd öngyilkosságot követett el. A nyomozásban részt vevő szervek szerint a motiváció féltékenység vagy családi viszály lehetett.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »