Holnaptól ismét új szabályok Ausztriában

Holnaptól ismét új szabályok Ausztriában

Februártól szinte hetente jönnek új szabályok Ausztriában, ezek menetrendje már ismert. Mostantól este 10 órától kijárási tilalom lép életbe, akárcsak FP2 maszkviselési kötelezettség beltéren és kültéren, ahol a minimális távolság nem tartható. Február 12-től a kereskedelemben megszűnik a 2G szabály, az FFP2 maszk viselése ezután minden üzletben kötelező lesz.

Az Osztrák Szakszervezeti Szövetség közzétette az új, érvényes rendelkezéseket. Lássuk hát az új, életbe lépett szabályokat Ausztriában.

Hírdetés

2022. február 5-től az általános kijárási tilalom időpontja 2 órával későbbre tolódik (azaz 22:00-ról éjfélre). A kijelölt ülőhely nélküli összejöveteleken a maximális létszám 25-ről 50 főre emelkedik. Ettől kezdve a rendezvényeken csak a 2G szabály és az FFP2 kötelezettség lesz érvényben (a korábbi „2G+” és „Booster+” szabály helyett).

2022. február 12-től a kereskedelemben megszűnik a 2G szabály. Az FFP2 maszk viselése ezután minden üzletben kötelező lesz.

2022. február 19-től a vendéglátóiparban a 2G szabály a 3G szabályozásra bővül. A PCR-tesztek érvényessége a gasztronómia esetében 48 órára csökken – minden más területen a PCR-tesztek érvényessége változatlanul 72 óra marad. Ha a PCR-tesztek nem állnak rendelkezésre, az antigéntesztek is 24 órán át érvényesek. Ettől kezdve az eseményekre is a 3G szabály vonatkozik (a korábbi 2G szabály helyett).


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »