Hollywoodi katasztrófafilmet forgatnak a Zoboralján Samuel L. Jacksonnal

Hollywoodi katasztrófafilmet forgatnak a Zoboralján Samuel L. Jacksonnal

Nyitókép: kas.sk

A Nyitra melletti Pográny (Pohranice) kőbányája mellett Szlovákia több helyszínén zajlik hetek óta az a forgatás, melynek keretében egy nagyköltségvetésű, több mint 100 millió dolláros hollywoodi katasztrófafilm készül. Az Afterburn címet viselő film főszereplői Samuel L, Jackson, illetve Dave Bautista.

A magyarlakta település vezetése május 7-én értesítette a lakosságot aról, hogy a kőfejtőből a filmesek munkájaként    szimulált robbanások vizuális effektej hallatszódhatnak. Egyúttal kérték a lakosság megértését.

– áll a település közösségi oldalán.

Hírdetés

A forgatás körül információs embargó van érvényben, a hírre a JoJ TV hívta fel elsőként a figyelmet. A hollywoodi filmesek sajtóértesülések szerint már legalább április óta Szlovákiában tartózkodnak. Legutóbb Szereden és Holicsban forgattak. Utóbbi helyszínen a helyi, romokban álló kastély szolgált kulisszaként.

A produkcióban szereplőknek elmondásuk szerint titoktartási kötelezettséget kellett aláírniuk.

Pográny vélhetően komoly összeggel gazdagodott az amerikai filmesektől a kőfejtőben zajlott forgatásokért. A hasonló felkérések segíthetik a régió fejlődését és más produkciók érdeklődését is felkeltheti Szlovákia, mint lehetséges forgatási helyszín iránt.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »