Hollandiai fiatalok egy tesztközpontot felgyújtásával tiltakoztak a kijárási tilalom ellen

Hollandiai fiatalok egy tesztközpontot felgyújtásával tiltakoztak a kijárási tilalom ellen

Hollandiai fiatalok egy csoportja felgyújtotta a közép-hollandiai Urk kisváros szabadtéri koronavírus-tesztközpontját, tiltakozásul a szombaton bevezetett kijárási tilalom ellen – írta vasárnap a Dutchnews holland hírportál.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a fiatalok a város kikötőjében gyűltek össze szombat este 9-kor – fél órával a kijárási tilalom kezdete után – kövekkel és petárdákkal dobálták a rendőröket, így végül a rohamosztagot vetettek be ellenük a hatóságok. Két embert őrizetbe vettek, és büntetéseket róttak ki a résztvevőkre.

Teststraat GGD in brand bij protest tegen avondklok op Urkhttps://t.co/bum176rbZ0

— Omroep Flevoland (@OmroepFlevoland) January 23, 2021

Er gebrand op zijn om getest te mogen worden! #urk #avondklok pic.twitter.com/LTyBKjBJ5y

— Femke (@mevrouwFemke) January 23, 2021

Hírdetés

 

VIDEO: Clashes as young people in #Urk, #Netherlands 🇳🇱, defy new #COVID19 #lockdown restrictions. pic.twitter.com/dUfMcGJhu7 #coronavirus #Freiheit #Macron #BorisJohnson #Merkel #EU 🇪🇺

— Sam Pye (@freddie1999) January 24, 2021

Hollandiában a kijárási tilalom első estéjét számos tiltakozás, szabálysértés és garázdaság történt országszerte, a rendőrség beszámolói szerint 25 embert állítottak elő és mintegy 3600 bírságot szabtak ki szabályszegésért. A dél-hollandiai Stein városában is összetűzésbe torkollott egy százfős illegális rendezvény feloszlatása.

A holland kormány hosszas megfontolás után döntött arról a múlt héten, hogy bevezeti a kijárási tilalmat este fél 9 és reggel fél 5 között, hogy elkerüljék a vírusmutációk terjedését.

Az országban továbbra is magas, közel ötezer körül van az új fertőzések napi átlaga. Vasárnapi adatok szerint naponta mintegy 80-an haltak bele a fertőzésbe az elmúlt héten, és 2343 fertőzöttet kezelnek kórházakban.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »