Hogyan juss el a nulláról a nyelvvizsgáig? (X)

Hogyan juss el a nulláról a nyelvvizsgáig? (X)

Nyelvek ismerete nélkül ma már igazán nehéz helyzetben vagyunk. Nem csak a másokkal való ismerkedést vagy az utazást nehezíti meg, ha csak anyanyelvünkön bírunk megszólalni, de számos értékes munkalehetőségtől is elesünk. 

Ha ezeket szeretnénk elkerülni, érdemes belevágnunk valamilyen idegen nyelv elsajátításába. Ha pedig már elkezdtük, ne álljunk meg addig, amíg el nem jutunk legalább egy középfokú nyelvvizsgáig!

Teljesen mindegy, hogy melyik nyelvet választjuk, néhány tanács örök érvényű és minden helyzetben a segítségünkre lehet. Nézzük, melyek ezek!

Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás

Ha egyszer rászántad magad a nyelvtanulásra, készülj fel: gyakorlás, szorgalom és kitartás nélkül nem fogsz messzire jutni. Minél több időt tudsz rászánni egy nyelv elsajátítására, annál előbb tarthatod kézben a nyelvvizsgádat. 

Sokan szokták kérdezni, hogy vajon mennyi időt kell rászánni a tanulásra, hogy alaposan megismerhessék és megtanulhassák egy idegen nyelv finomságait. Nos, erre nehéz válaszolni, hiszen teljesen egyénfüggő, ki mennyire gyorsan tanul. Azonban elmondhatjuk, egy középfokú nyelvvizsgához általánosságban legalább 600 óra tanulásra van szükség. 

Hírdetés

Fontos megemlíteni, hogyha nyelvtanfolyamra vagy nyelvtanárhoz járunk heti egyszer, kétszer, akkor ne felejtsünk el mellette otthon is gyakorolni, hiszen így jelentősen felgyorsíthatjuk a folyamatot. 

Mire lesz szükséged? 

Az internet segítségével ma már szinte észrevétlenül elsajátíthatjuk a különböző idegen nyelveket. Azonban érdemes egy nyelvtanár segítségét kérni, vagy beiratkozni egy nyelvtanfolyamra, hiszen így biztosan a helyes kiejtést, nyelvtani szabályokat tanuljuk meg, míg a netes tanulás során erre nincs garancia. 

Egészen biztos, hogy szükséged lesz egy jó nyelvkönyvre, illetve egy szótárra. Ezeket megtalálod a győri Oxford Corner Könyvesbolt kínálatában. 

További hasznos tanácsok nyelvtanuláshoz

Persze ez még nem minden, számos olyan apróság van, amivel megkönnyítheted a tanulást: 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »