Hogy kell feltenni a szájmaszkot, elnök úr? – Heti progresszió (XXV. rész)

Hogy kell feltenni a szájmaszkot, elnök úr? – Heti progresszió (XXV. rész)

Vasárnap van, így a Heti progresszió ismét jelentkezik a szokásos toplistával, hogy megismerkedjünk a haladó világ „legcsodálatosabb” híreivel. Lássuk hát, mik történtek szerte a világban, szigorúan a progresszív erők haladása érdekében.

3. Mióta véget vetettek a dél-afrikai apartheid rendszernek, a négerek által irányított ország igencsak lejtmenetben van. Amíg az ország korábban Afrika ékkövének számított fejlődő gazdasággal és vonzó úti céllal, a „váltás” óta a közbiztonság drámaian romlott, a gazdaságról már nem is beszélve. Legszomorúbb azonban, hogy a fehéreket – főként a búr telepeseket – a szó szoros értelmében, mind a mai napig mészárolják a vérszomjas négerhordák, ennyit a rasszok közötti egyenlőségről és az állandó fehérellenes uszításról. Dél-Afrikát jelenleg egy Cyril Ramaphosa nevű személy irányítja, aki előbb lett miniszterelnök, minthogy fel tudjon tenni egy maszkot.

Az esetről videó is készült, így az utókor is gyönyörködhet majd a nem mindennapi jelenetben. Reméljük, azért az országát ennél egy fokkal jobban vezeti, ha már az apartheidet elsöpörték. Dél-Afrikában egyébként – mint Afrikában általánosságban – a koronavírus kiemelt kockázatot jelent a rendkívül rossz és elmaradott egészségügyi rendszer miatt.

2. Szabó Tímea kapott hideget-meleget az elmúlt napokban, amióta egy parlamenti felszólalásában vélhetőleg (!) azt kifogásolta (volna), hogy határon túli magyar közösségeket is segítenek maszkokkal, fertőtlenítőszerekkel. Az igazság az, hogy magát a felszólalást sosem ismerhettük meg teljes valójában, mivel a Szabónak szánt fideszes „tapsvihar” elsöpörte azt. Ennél részletesebben nem kívánok az ügybe belemenni, megtették ezt helyettem kormánypárti és baloldali médiumok. Mindenesetre a meglehetősen irritáló publicista, Hont András is bírálta Szabót, amire maga a képviselő asszony saját kommentben reagált Hont Facebook-bejegyzése alá.

Hírdetés


Szabó Tímea kommentjéről egy „tinisztár” naplója jut eszembe (forrás: Hont András hivatalos Fb-oldala)

A publicista később önálló bejegyzésben is lehozta Szabó hozzászólását, az egyébként korrekt „hallgattassék meg a másik fél is” elv alapján. Tette ezt annak ellenére, hogy a képviselőnő bejegyzése kritikán aluli, különösen a magyar helyesírás szabályait felelevenítve. Még egy „átlagembertől” is idegesítő látni, ha így írogat, no de egy parlamenti képviselőtől egyenesen röhejes/szomorú. Mintha egy „Instagram-sztár” sértődött irományát olvasgatnám. Esetleg Szabó Tímea már olyannyira internacionalista, hogy feleslegesnek érzi olyan „zavaró” dolgok használatát, mint az ékezetek? Először azt hittem, hogy valami álprofil által generált vicc az egész.

1. Emlékeznek még arra, hogy a Netflix múlt karácsony környékén egy olyan sorozattal „lepte meg” a nézőket, ahol Jézust buzinak ábrázolják? Úgy néz ki, a keresztényellenes kirohanás után a cég tovább folytatja a buzitéma feszegetését, ezúttal egy leszbikus pár életét dolgozzák fel dokumentumfilm formájában, bizonyára hiánypótló alkotással lehetünk gazdagabbak. Terry Donahue és Pat Henschel 1947-ben ismerkedett össze, „szerelmüket” pedig sokáig titkolták, bizonyára a „fasiszta kőkorszak” akkoriban még nem volt felkészülve ilyen „nagy léptékű elfogadásra”. A dokumentumfilmből várhatóan mindent megtudunk róluk, amit csak a propaganda képes magából kipréselni az időkorlát keretén belül, többek között a tanakodást, hogy kössenek-e házasságot, vagy hogy ki előtt és mennyi ideig titkolózzanak – ezt már a humenonline ismerteti lelkendezve. A Netflix amúgy egy-két jó sorozatot leszámítva kimeríthetetlen tárháza a liberális propagandának, ez legjobban az indokolatlan szituációkban megjelenő néger színészekben mérhető. Kellő kritikai érzék mellett, erős gyomorral, összeszorított fogakkal egy-egy „művet” érdemes megnézni, tisztában lenni az ellenséges propagandával mindig egy erős plusz pont kultúrharc esetén is. A Secret Love (Eltitkolt szerelem) című dokumentumfilmet, amely az előbb említett „pár” történetét dolgozza fel, 2013 és 2018 között forgatták, tehát 5 éven keresztül, Terry Donahue egy évvel később halt meg 93 éves korában. A Netflix az elmúlt években lett ugrásszerűen népszerű, amelyet nagyrészt streaming-szolgáltatásának köszönhet. Viszonylag csekély előfizetés fejében bárki otthonába eljuthat az Eltitkolt szerelem is, könnyítve ezzel a propaganda terjesztésén. A film oldalát itt lehet elérni egy hatásvadász videóval egyetemben.

Megtisztelő leveleiket ezúton is köszönöm, ez a hét különösen termékeny volt. Igyekszem mindegyikre válaszolni, várom őket továbbra is a [email protected] e-mail-címre.

Ábrahám Barnabás – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »