Hivatalos személyekre hivatkozott, 35 millió forintot kért – kattant a bilincs

Hivatalos személyekre hivatkozott, 35 millió forintot kért – kattant a bilincs

A Központi Nyomozó Főügyészség őrizetbe vette, majd vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a hivatalos személyek befolyásolásáért pénzt kérő férfit és társát.

Hírdetés

A nyomozás adatai szerint egy férfi 2023. október 12-én, egy budapesti benzinkúton, találkozott gyerekkori ismerősével. Tisztában volt azzal, hogy ismerősének aggályai vannak a volt felesége élettársának életmódjával és azzal, hogy ez milyen hatással van a közös gyerekeikre, ezért jelezte neki, hogy tud valakit, aki hivatalos személy kapcsolatain keresztül „minden problémát el tud intézni”, és vállalta, hogy megszervez közöttük egy találkozót.

Erre a találkozóra 2023. október 13-án került sor, szintén Budapesten, ahol a volt férj előadta a neki álnéven bemutatkozó férfinak a problémáját, aki erre közölte, hogy tud segíteni, mivel több hivatalos személlyel is kapcsolatban van, azonban a „kínált megoldás” pénzbe fog kerülni. 

Egy újabb találkozójukon ez a férfi azt állította, hogy a hivatalos személy kapcsolatain keresztül el tudja érni, hogy a volt feleség  élettársa ellen büntetőeljárás induljon és 10 napon belül őrizetbe vegyék. Ennek elintézéséért 35 millió forintot kért azzal, hogy abból az általa név szerint meg nem jelölt hivatalos személyek részére is adnia kell, illetve a várt „segítség” érdekében már előleget is adott.

A volt férj az ajánlatra gondolkodási időt kért, a férfi azonban egy újabb találkozón közölte vele, hogy a kapcsolatain keresztül több fontos információt is megtudott a volt felesége élettársáról, amelyek 1 millió forintba kerültek, de ő mégis 500 ezer forintot kér, mert a többit „kipótolta”. A férfi pár nappal később azt is közölte a volt férjjel, hogy a kért 35 millió forintért azt tudja elintézni, hogy a volt felesége élettársát 8-10 hónapra „lecsukják”, de további pénz kifizetése esetén ez akár hosszabb is lehet, mivel „bírók is vannak az ügyben”. 

A volt férjet a gyerekkori ismerőse időközben több alkalommal is próbálta rávenni, hogy fogadja el az ismerőse ajánlatát, és ennek érdekében rendszeresen arról beszélt neki, hogy ő egy „komoly szinten lévő ember”, aki mindent el tud intézni és rajta, valamint több más hivatalos személy kapcsolatain keresztül tud ügyeket elintézni, viszont ha nem fizetik ki, akkor ártani is tud.

A volt férj gyerekkori ismerősét és a hivatalos kapcsolataival kérkedő férfit a Központi Nyomozó Főügyészség a Készenléti Rendőrség, a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Nemzeti Védelmi Szolgálat közreműködésével 2023. október 25. napján elfogta, őket őrizetbe vette, majd vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »