Hivatalos: Megrendelt gyilkosságot akadályozott meg soraiban az SZBU (Video)

Hivatalos: Megrendelt gyilkosságot akadályozott meg soraiban az SZBU (Video)

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) megakadályozta alkalmazottjának előre megrendelt meggyilkolását és őrizetbe vette egyik szervezőjét, aki a szolgálat jelenlegi alkalmazottja.

Az SZBU január 22-én őrizetbe vette a tervezett gyilkosság egyik szervezőjét, miközben a gyilkosságért járó pénz egyik részét adta át.

„Az SzBU Terrorelhárítási Központjának munkatársát vették őrizetbe, mert kollégája megrendelt meggyilkolására készült”

– mondta Anatolij Bulics az SzBU vizsgálati osztályának vezetője.

Elmondása szerint az SZBU nyomozói megállapították, hogy több ember esküdött össze. Gondosan kidolgozták a bűncselekmény elkövetésének tervét.

A szervező bérgyilkost talált, akinek 50 ezer dollárt ajánlott fel.

 A letartóztatást elegendő bizonyíték összegyűjtése után hajtották végre.

Hírdetés

„Ha bűncselekmény van, akkor reagálnunk kell rá.  És ebben az esetben az SZBU előre dolgozott. Tehát van eredmény” – mondta Anatolij Bulics.

Hangsúlyozta, hogy ez a letartóztatás – a sajtó eltérő értelmezése ellenére – nem „leszámolás” az SZBU tisztjei között, hanem egy különösen súlyos bűncselekmény megakadályozása.

Az SZBU ugyanakkor úgy véli, hogy Ukrajna elnökének megemlítése e letartóztatással kapcsolatban csak különféle erők vágya, hogy további figyelmet fordítsanak e témára és eltorzítsák az információkat.

Anatolij Bulics külön hozzátette, hogy

valótlanok azok a hírek is, amelyek szerint valaki bilincsben menekült el a letartóztatás helyszínéről.

A Legfőbb Ügyészség hivatalának képviselője elmondta, hogy a fogvatartott ellen már hivatalosan is vádat emeltek. A gyanúsítottat 9-15 évig terjedő szabadságvesztésre vagy életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélhetik.

A kijevi Sevcsenkivszki Járásbíróság óvadék nélküli letartóztatásba helyezte a gyanúsítottat.

A sajtó azon kérdésére, hogy Dmitro Neszkromnij, az SZBU vezetőjének volt első helyettese érintett-e a nagy horderejű ügyben, Anatolij Bulics megjegyezte, hogy az eljárási feltételek még nem teszik lehetővé ezen információk nyilvánosságra hozatalát. 

Biztosított afelől, hogy a közeljövőben a Biztonsági Szolgálat képviselői külön sajtótájékoztatót tartanak, melynek során új információkkal szolgálnak majd a nyomozásról.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »