Hivatali vesztegetés egy Pest megyei műszaki vizsgaállomáson

Hivatali vesztegetés egy Pest megyei műszaki vizsgaállomáson

Hivatali vesztegetés egy Pest megyei műszaki vizsgaállomáson

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást.

Hírdetés

A nyomozó ügyészség további bizonyítékok beszerzése érdekében pénteken összehangolt eljárási cselekményeket – ennek keretében, motozásokat, kutatásokat, gyanúsítotti kihallgatásokat – hajtott végre hat személyt érintően, amelyek eredményre vezettek.

A megalapozott gyanú szerint egy Pest megyei műszaki vizsgaállomáson meghatalmazottként rendszeresen eljáró polgári személyek jogosulatlan anyagi előnyt biztosítottak a műszaki vizsgabiztosként dolgozó kormánytisztviselőknek, amelynek összege gépjárművenként ötezer forint volt.

A bűnügyi akcióban közreműködtek a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Készenléti Rendőrség munkatársai, a nyomozati cselekmények végrehajtásában – tizennégy ügyész mellett – több mint százan vettek részt.

A vesztegetési pénz átvételekor tetten ért vizsgabiztosoktól megközelítőleg háromszázezer forint készpénz került elő, a kutatások során több millió forintot, két személyautót foglaltak le a hatóság tagjai, ezen túlmenően három bankszámlát és egy ingatlant zároltak.

Az ügyészség elrendelte a műszaki vizsgaállomás valamennyi vizsgabiztosának és a korrupciós pénzt biztosító személyek őrizetét, és őket gyanúsítottként hallgatta ki.

A nyomozó ügyészség három személy esetében indítványozta a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelését, a letartóztatások tárgyában a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a mai napon dönt.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »