Hisztériázik a brüsszeli hungarofób szélsőség

Hisztériázik a brüsszeli hungarofób szélsőség

Egy diplomata ellenben azt mondta a brüsszeli portálnak, hogy Orbán Viktor okosan taktikázott, mert pontosan tudta, meddig mehet el anélkül, hogy a megtorlást kockáztatná.

Leyen, aki még mindig nem számolt el a covidos, korrupciógyanús ügyeivel – mandiner/AFP/Dursun Aydemir 

A hetes cikkely szerinti eljárás megindításával és a miniszteri találkozók bojkottjával büntetnék Magyarországot az Európai Unióban, ha már a soros elnökségét nem tudják elvenni.

Hírdetés

Példátlan verbális „verést” kapott Ódor Bálint, Magyarország EU-megbízottja Orbán Viktor békemissziója miatt – írja a Politico. A lap által idézett, természetesen csak név nélkül nyilatkozó diplomaták szerint a magyar miniszterelnök szembement az Európai Tanács szellemével, ezzel pedig megsértette az Unió egységét.

Jean Asselborn volt luxemburgi külügyminiszter amiatt szomorkodott, hogy nem lehet lerövidíteni Magyarország soros elnökségét, mert az EU Bírósága nem hagyná, Riho Terras észt EP-képviselő viszont ezekben az órákban is támogatást gyűjt, hogy indítsák el a hetes cikkely szerinti eljárást Magyarország ellen.

Egy másik diplomata ellenben azt mondta a brüsszeli portálnak, hogy Orbán Viktor okosan taktikázott, mert pontosan tudta, meddig mehet el anélkül, hogy a megtorlást kockáztatná. Többen „gyakorlatias következményekkel” fenyegetőztek, például a Budapest által szervezett informális miniszteri találkozók bojkottálásával. A soros magyar elnökség keddi ülésére mindössze nyolc ország küldött képviselőt, több nagykövet pedig az augusztus végi külügyminiszteri egyeztetés kihagyását javasolta.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »