Hírsaláta

Hírsaláta

KORRUPT KORRUPCIÓELLENES SZAKÉRTŐ. Vesztegetés elfogadása miatt emelt vádat a korrupcióellenes ügyészség a DNA-nál szakértőként alkalmazott Nicolae Răzvan Despa ellen. Despát november 16-án tetten érték, amint 30 ezer lejt vett át egy üzletembertől, akinek közbenjárást ígért annak érdekében, hogy az illető vállalkozása egy közbeszerzési eljárás nyomán szerződést köthessen a vádhatósággal.

A DNA szakértőjét november 17-én vették őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba helyezték. A korrupcióellenes ügyészek a vádiratban rámutatnak, hogy a gyanúsított 15 ezer eurót kért egy üzletembertől közbenjárásáért cserében. Kettejük alkudozása nyomán az összeg 12 ezer euróra csökkent, amit két részletben kellett volna megkapnia Nicolae Răzvan Despának. Az ügyet a Bukaresti Törvényszék tárgyalja. (Agerpres)

Hírdetés

HAMIS IGAZOLVÁNYOK A HATÁRÁTKELŐN. Egyre több részlet derül ki annak a bűnszervezetnek a munkájáról, amely az első feltételezések szerint nagyából kétezer oltási igazolványt adott ki a petei határátkelőnél létrehozott oltási központban. A legtöbb esetben az igazolványt olyan személyek nevére állították ki, akik be sem tértek az oltóközpontba, hanem 250–300 euró ellenében, közvetítőn keresztül vásárolták meg azt. A házkutatásokat követően több személyt is őrizetbe vettek, november 24-én pedig újabb személyek kerültek fel a gyanúsítottak listájára: a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság egyik munkatársa, illetve két másik illető. Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vizsgálatai szerint szeptember 8. és november 2. között a petei határátkelőnél létrehozott oltási központban 5495 személyt oltottak be, közülük azonban közel 3500-an be sem tették a lábukat az oltási központba. (Maszol)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »