HÍREK 87.

HÍREK 87.

„Babákba rejtett bombákat hatástalanítottak Irakban

Kifejezetten gyerekeket és szüleiket célzó merényletet akadályoztak meg az iraki biztonsági erők, amikor az út mellett elszórt játékbabákba rejtett bombákat hatástalanítottak – írta az angol nyelvű orosz állami RT. A csatorna szerint a gyilkos játékokat síita zarándokok útvonalára helyezték el.

Normális élet

Az RT meginterjúvolta azt a német újságírót, aki tíz napot töltött el az Iszlám Állam szíriai központjában, Rakkában. Jürgen Todenhofer fél éven át egyeztette Skype-on keresztü a találkozót, míg végül garanciát kapott, hogy élve visszatérhet, hogy beszámoljon a látottakról.

Todenhofer beszámolója szerint Rakka meglepően élőnek tűnik, működnek a boltok, sűrű az autósforgalom. Igaz, nők alig vannak az utcán. Mindannyiuk arcát kendő fedi el, kiéve az idősekét.

„Ők már nem csinosak, nem kell eltakarniuk magukat” – adott prózai magyarázatot Todenhofer.

Az újságíró persze nem akart idilli képet festeni az Iszlám Állam működéséről, felhívta a figyelmet, hogy a síita és a keresztény lakosságot elüldözték, csupán a szunniták maradtak a területen.

És ha hibáznak, a saríja alapján bármikor kivégezhetik őket is. Ha például valaki meglátogatja nőismerősét vagy akár, ha altató tablettákat szed – ez utóbbi is tilos ugyanis.

A szigorú rendszer viszont elvisehetőbbnek tűnik annak ismeretében, hogy az itt élők a korábbi, síita vezetés alatt sem érezték úgy, hogy biztonságban élnek – mondta Todenhofer.

 

Csalódott nemzetközi iszlám

Az újságíró beszámolója megerősítette azokat a híreket, amelyek szerint az IS fegyveresei között rengeteg a külföldi. Todenhofer találkozott kaukázusi orosz állampolgárokkal, de németekkel, franciákkal is.

Tapasztalata szerint mindenki, aki az IS-hez csatlakozott, másodrangú, mellőzött állampolgárnak érezte magát hazájában, és most úgy érzik „ történelmi harcot vív az IS, jó és rossz közötti végső harcot”. Ezek a mellőzött emberek az IS-nek köszönhetően fontosnak érzik magukat – adta meg a csatlakozás pszichológiai magyarázatát Todenhofer. A radikális iszlám fiatalokra gyakorolt vonzerejéről ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

Hírdetés

 

A fiatalokat Szaddam Husszein egykori hadseregének tisztjei irányítják, tökéletesen mindenre elszánt katonákká alacsonyítva őket az agymosás révén – mondta Todenhofer.

Szerinte az ártatlan túszok meggyilkolásának célja, hogy kiprovokálják a szárazföldi támadást Oroszországból és az Egyesült Államokból, mert az ellenük folyó harccal hősnek éreznék magukat. A fegyvereket könnyű a feketepiacon beszerezni, gyakran olyan is forog kézen közön, amit eredetileg az amerikaiak az általuk támogatott Szabad Szíriai Hadseregnek (FSA) adtak.

Az újságíró úgy érzi, a szárazföldi harc a gerillataktikát követő terroristákkal szemben nagyon nehéz lenne, már csak azért is, mert a fegyveresek készek meghalni, ellentétben az itt esetleg bevetendő nyugati katonákkal.

Todenhofer szerint három dolog az IS legyőzésének feltétele:

Meg kell állítani a fegyverek és a pénz áramlását az Öböl-menti monarchiákból a térségbe.

Le kell zárni a török határon át az IS-hez húzó, Nyugatról és Oroszorszgából érkező önkéntesek áramlását.

Ugyanakkor Todenhofer a benyomásai alapján csalódott külföldi hívekről is beszámolt, akik szembesültek azzal, hogy valójában rossz körülmények között kell élniük, olcső, hideg szállásokon, néha éhezve is, miközben ártatlan muszlimokat és más civileket kell ölniük. A visszaút azonban már lehetetlen számukra.” (Index)

 

Kik azok, akik gyerekjátékokba, babákba szerelnek bombákat, hogy a gyerekeket pusztítsák el vele?

Nem is kik, hanem mik ezek? Micsodák? Micsoda férgek, csótányok, patkányok…

Tényleg nem világos még, hogy ezeket ki kell irtani? És olyan nagyon mindegy, hogy mivel és hogyan. Mindennel, ami öl. Hogy írmagjuk se maradjon. Hogy soha többé ne létezhessenek.

És akik odamennek, ezek közé, hogy Európát és európai életüket hátra hagyva az Iszlám Állam kötelékében „harcoljanak” minden ellen? Azok micsodák?

Ugyanazok. Férgek, csótányok, patkányok. Semmiféle magyarázat nem érdekel. Nem akarom hallani, ahogy elmagyarázzák a „hozzáértők”, hogy ezek a szegény fiatalok, akiket nem tudott integrálni Európa, akik nem találták meg itt a számításukat, akik „másodrendű állampolgárként voltak kezelve”, így hát bár rettenetes, mégis magyarázható, hogy odamentek a világunk ellen harcolni.

Odamentek bombákat rakni a gyerekjátékokba, a babákba.

Nincs magyarázat. Nincs felmentés, megbocsátás, nincs lehetőség a visszaútra, nincsen semmi, csak az elpusztítás.

Ezeknek el kell pusztulniuk. Ezeket ki kell irtani.

És a legkisebb lelkiismeret-furdalás is helytelen. Mert ez ki-ki alapon megy. Ezek gondolkodás nélkül kiirtanának bennünket. Úgyhogy nem kell meditálni. Oda kell menni, és ki kell mindet irtani. A helyüket pedig behinteni sóval. Vannak erre rendszeresített szervezetek, egységek, hadseregek, vannak eszközök, minden van. És elég sokba kerül ez a világnak. Most ideje megszolgálni mindent. A létezést.

Mert minden egyes nap, amellyel ezek tovább élnek, csak elvesztegetett idő, és minden egyes nap közelebb hozza hozzánk az iszonyatot. A bombával töltött babákat.


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »