HÍREK 56.

HÍREK 56.

„Milyen menekültek? Ez egy horda!

A szlovén-horvát határ szlovén oldalán fekvő kis település, Zavrč polgármestere fakadt ki, miután megvizsgálta, hogy mit hagyott maguk után néhány ezer menekült, akik átvonultak a falun.

Zavrč  egy alig több, mint ezer fős falu, mondhatni a szlovén Felcsút.

Hiszen a szlovén ötödik ligából jutott fel a focicsapatuk öt év alatt az elsőbe. Olyan sztár is a csapatban játszik, mint a Liverpool egykori kezdőjátékosa, Albert Riera. A menekülteket a focistadionban szállásolták el. Miran Vuk polgármester azon a szeméthalmon akadt ki, amit a menekültek a stadionban hagytak.

Miféle menekültek!? Ellenőrizetlen vad hordák,akik a gyerekeket és a nőket maguk előtt tolják. Azok voltak a menekültek, akik annak idején Boszniából jöttek és mindenért hálásak voltak. Ez a vad horda pedig úgy képzeli, hogy jogában áll mindent megsemmisíteni és összekoszolni.

Hírdetés

Nyilatkozta egy szlovén regionális lapnak Miran Vuk polgármester. (A cikket a horvát Jutarnji List is kivonatozta, magam is ebből idéztem.)

Mindent tönkretettek. Ahol álltak, ott pisáltak. Ahol feküdtek, ott végezték a nagydolgukat.

Mondta a stadionjuk tönkretétele miatt mérges polgármester.

 Senki se akar hozzáérni ehhez a szemétkupachoz. A pokrócokat, a ruhát, az ételt, mind szétdobálták. Ezerkétszáz adag ételt főztünk. Ételt kaptak, de eldobták. Nem tudom, hogy mit esznek.

A polgármester a szomszédos horvátokat arra buzdítja, hogy jöjjenek feltakarítani. Nem is fizetnek rosszul. Száz eurós napszámot ígért, ami a magyar havi közmunkásbér mintegy kétharmada.” (Zrinski Miki, Crotia Pepita) 

Azt hiszem, ebben nagyjából minden benne van. A polgármester úr tökéletesen összefoglalta a dolgok lényegét, nem nagyon van mit hozzá tenni. Ráadásul mentes a szöveg a kötelező udvariassági és „pc” köröktől, így mindenki számára érthető és befogadható a szöveg.

Tisztelt Polgármester Úr!

Így látjuk mi is!

Minden jót kívánunk Önnek, Önöknek!


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »