HÍREK 191.

HÍREK 191.

„Nálatok milyen, amikor leáll az élet az iskolában?

Szerda reggel nyolc és kilenc között legalább 140 iskolában lesz tiltakozás a kormány oktatáspolitikája miatt.

A több száz oktatási intézményt tömörítő Tanítanék mozgalom nevében Pukli István március 15-én jelentette be, hogy ha Orbán Viktor és Áder János nem kérnek bocsánatot a megfélemlített emberektől az iskolákban, akkor sztrájkot fognak hirdetni. (Arról, hogy ez valójában inkább polgári engedetlenség, és nem sztrájk, tegnap írtunk.)

Igyekszünk ebben az egy órában mi is minél több iskolát felkeresni, de az olvasókat is arra biztatunk, hogy küldjenek fényképeket, videókat, beszámolókat arról, hogy hogyan zajlik ez az egy óra.

[email protected] emailcímen, vagy ha az egyszerűbb, akkor a 444 Snapchatjére (negynegy4) várjuk a fotókat és a beszámolókat.” (444.hu) 

Küldjétek gyerekek a szelfiket a kockás ingekről, a púzásszagról, az évi majd’ négy hónapos fizetett szabadságú, heti 22 óra munkát sokalló, az ellenőrzést ellenző de a fizetésemelést meg az életpályamodellt azért elfogadó kontraszelektált tanáraitokról, és közben aprókat sikkantva élvezzetek a gatyátokba a gyönyörtől, hogy ti most csináltok valami fontosat, s vagytok pukli valagán pattanás, s így be is vagytok mindjárt csatornázva az MSZP meg a többi valagába is.

Addig megnézzük, mit is jelent a „legalább 140 iskola”.

Hírdetés

Nos, a fellelhető adatok szerint ma Magyarországon 2831 állami általános iskola van, és 421 alapítványi. Ez összesen 3 252 általános iskola. Az adat 2012-es, frissebbet nem találtam, de szignifikáns változás nem lehet, mert nem ez a kormány szokta bezárni szakmányban az iskolákat.

Haladjunk tovább.

Ma Magyarországon 877 gimnázium, 921 szakközépiskola és 843 szakiskola van, vagyis összesen 2641 középiskola. Az adat szintén a 2012/13-as tanévből való.

Ez mindösszesen 5893 iskola, amely potenciálisan résztvevője lehetne ennek a kockásinges baszakodásnak.

Ebből vagytok ti „legalább 140 iskola”.

Vagyis ti vagytok az iskolák kicsit több, mint 2%-a.

Ezt soha ne felejtsétek el, akkor se, amikor majd elolvassátok a 444-en, hogy a „többség” polgári engedetlenkedett március 30-án, meg a HVG-n, hogy „kis túlzással a fél ország” is polgári engedetlenkedett” március 30-án.

Hogy az egyik mögétek bújt csúcsgecit idézzem:

„EGY LÓSZART MAMA!”  


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »