HÍREK 155.

HÍREK 155.

„Kötelezővé tenné az arab nyelv oktatását egy német professzor

Thomas Strothotte szerint minden német iskolásnak meg kellene tanulnia arabul. A professzornak nem ez az egyetlen javaslata.

Kötelező tárggyá tenné az arab nyelv oktatását az egyik hamburgi magánegyetem informatika professzora. Thomas Strothotte szerint ezzel elismerhetnék, hogy Németországban jelentős számú bevándorló hazája, és ma már egy többnyelvű társadalom él az országban – írja a Die Weltre hivatkozva a Hirado.hu. 

Hírdetés

Az arab nyelv oktatása felkészítené a gyerekeket egy mélyebb társadalmi változásra – fogalmazott a professzor, aki ennél is tovább ment: szerinte még jobb lenne, ha a német és az arab egyenlő rangú oktatási nyelvvé emelnék Németországban.” 

Természetesen lehet feszíteni a húrt, nagyon sokáig. Csak azután senki ne lepődjön meg a következményeken. Ráadásul azt se felejtsük el, hogy a németek semmit sem tudnak félszívvel csinálni. Amikor nácinak kellett lenni, nagyon beleálltak a projektbe. Amikor komcsinak kellett lenni, ők voltak az egyetlenek, akik teljesen komolyan gondolták. Amikor agymosott, lélekölt liberálisnak kell lenni, ők aztán abban is verhetetlenek.

De előbb-utóbb mindig jön az ellenhatás.

Ez a helyzet, Strothotte úr. Te kártékony, rettenetes, elviselhetetlen barom.


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »