HÍREK 130.

HÍREK 130.

„Ausztria hatályon kívül helyezi Schengent

Ausztria ideiglenesen hatályon kívül helyezi a schengeni megállapodást, minden menekültet ellenőriz a határon, és a gazdasági menekülteket elutasítja – közölte Werner Faymann osztrák kancellár.

A lap a vasárnapi számban megjelenő interjúból szombaton előzetesen részleteket közölt honlapján – írja az MTI. A kancellár egyebek között kijelentette: „Ugyanúgy, mint a németek, fokozottan fogjuk ellenőrizni a határainkat, és vissza fogunk küldeni menekülteket”. Így azokat a menekülteket, akik nem Németországba akarnak továbbutazni, többé nem fogják beengedni Ausztriába – közölte az osztrák kancellár.

Ahogy pénteken megírtuk: jelentős lépésre szánta el magát Ausztria: megpróbálja megállítani vagy lelassítani a menekültek beáramlását. Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter az osztrák közszolgálati rádiónak adott interjúban jelentette be, hogy Ausztria a jövő hét végétől nem fogja beengedni a területére azokat a menekülteket, akik skandináv országokba akarnak eljutni.

„Kiutasítási kötelezettség lép érvénybe a határon. És ha az EU nem biztosítja a külső határokat, Schengen egésze megkérdőjeleződik. Akkor minden országnak saját nemzeti határát kell ellenőriznie” – jelentette ki szombaton Faymann kancellár.

Az osztrák kancellár szokatlan élességgel bírálta az EU-t. „Megrendítő, hogy az EU bonyolult felépítése miatt olyan fontos problémákat, mint a menekültkérdés, nem képes gyorsabban megoldani. A veszély az, hogy túl keveset és túl későn” – fogalmazott. Faymann továbbra is reméli, hogy gyorsan biztosítani fogják az EU külső határait, „különben az EU egésze válik kérdésessé”.

Faymann megismételte, hogy minden pénzügyi segítséget blokkolni fog azon tagállamok esetében, amelyek nem fogadnak menekülteket. Szavai szerint „aki a menekültkérdésben nem szolidáris, annak a pénzügyi segítségnél vétóval kell számolnia”.

Az intézkedés előzményeihez tartozik, hogy a német hatóságok az év eleje óta egyre több olyan migránst fordítanak vissza Ausztriába, akik nem akarnak Németországban maradni, hanem észak-európai országokba utaznának. A tárcavezető szerint naponta 200-300 olyan migráns érkezik a bajor határhoz, akit visszafordítanak Ausztriába. Csak azokat engedik be Németországba, akik ott akarnak menedéket kérni.” (Index)

Hírdetés

Igen, teljes bizonyossággal kimondható immár, hogy a pofátlanságnak nincsen határa. Az évek óta tartó ez irányú kísérletsorozat legfőbb bizonyítéka pedig, az első elv és a végső cél nem más, mint egy Faymann nevű, kancellárnak álcázott kísérleti patkány és az ő ténykedése.

E helyről üzenjük a patkánynak:

1.: nem fog pénzügyi szankciókat bevezetni a normális országokkal szemben

2.: a kísérletsorozatnak lassan vége.

3.: ne reménykedjen nyugodt öregségben és kövér nyugdíjban

4.: kuss!

5.: a 4. pont egy szívlapáttal alátámasztva


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »