Hillary Clinton elmenekült a nyilvánosság elől

Hillary Clinton elmenekült a nyilvánosság elől

A demokrata jelölt elismerte vereségét és telefonon gratulált Donald Trumpnak. A milliárdos üzletemberből lett politikus egységre szólította fel az amerikai nemzetet.

– Donald Trump bejelentette győzelmét, és azt mondta: valamennyi amerikai elnöke szeretne lenni – Sajtóértesülések szerint Hillary Clinton a nap folyamán már nem áll nyilvánosság elé – Orbán Viktor miniszterelnök Facebookon gratulált Donald Trump győzelméhez, Szijjártó Péter pedig közölte: a demokrácia megerősödve került ki a nem mindennapi választási kampányból – Lakatos Júlia szerint a demokraták felülbecsülték a demográfia jelentőségét a kampányban. Egy befelé forduló, ám nem konfliktusmentes viszony elé néz a világ Amerikával – Az eseményeket folyamatosan követtük, a választás napjáról készült tudósításainkat itt és itt olvashatja. Összefoglalónk a következő linken érhető el

Hírdetés

10:24Sokként érte az amerikai médiumokat Trump győzelme. A címlapokból válogattunk: Daily News: A borzalmak háza (A címlapon arra utaltak, hogy mi történik akkor, ha Trump költözik a Fehér Házba.) The New Yorker: Egy amerikai tragédia BuzzFeed: Srácok, hivatalos: 2016 valóban a legrosszabb év The Wew York Times: Egy kívülálló mogul zsebelte be az elnökséget New York Post: Azt mondták, ez nem történhet meg! 10:22„Az Európai Unió és az Egyesült Államok közti kapcsolatok mélyebbek bármilyen politikai változásnál. Továbbra is együtt fogunk dolgozni, újra felfedezzük Európa erejét” – írta Twitter-üzenetében Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője. (MTI)


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »