Híd lenni ég és föld között – Szerzeteseknek szerveztek találkozót Szombathelyen

Híd lenni ég és föld között – Szerzeteseknek szerveztek találkozót Szombathelyen

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe hagyományosan a megszentelt életet élők, szerzetesrendek, szerzetesi közösségek tagjainak ünnepe is, ezért a Szombathelyi Egyházmegyében minden évben ezen a napon találkozót szerveznek számukra. Idén február 2-án Szombathelyen a szalézi közösség látta vendégül a szerzeteseket.

A szalézi rendházban játékkal vette kezdetét a találkozó, majd a Szent Kvirin-templomban közösen énekelték az esti imádságot a szerzetesek. Ezt követően gyertyával a kezükben vonultak be a szentmisére, amelyen hálát adtak és imádkoztak hivatásukért. A martinus.hu-nak adott interjújában Juhos Ferenc verbita szerzetes elmondta: életével, szolgálatával Krisztus feltámadásáról, a mi feltámadásunkról szeretne tanúságot tenni az embereknek. Az örömhírről, ami minden embernek szól.

Szentbeszédében Székely János megyéspüspök idézte XVI. Benedek pápa szavait, aki úgy fogalmazott: a szerzetesek az Egyház hatalmas kincsei. A Zsidókhoz írt levél az Istennek szentelt élet titkáról árul el fontos dolgokat, mondta a megyéspüspök, utalva az aznapra rendelt szentírási szakaszra, hozzátéve: a keresztények sokáig keresték, hogy az Ószövetség liturgiája hogyan teljesedik be Jézusban, a kereszténységben. Lassan rájöttek, hogy bár Krisztus nem végzett szertartásokat, de lényében beteljesítette az Ószövetség liturgiáját. Ő az Örök főpap, aki lényében híd ég és föld között. Ő az Örök Fiú, de egy velünk is.

Hírdetés

A szerzetesek is erre kapnak meghívást, hogy lényükben legyenek hidak ég és föld között. Legyenek egészen egyek az Atyával és legyenek testvérei a rájuk bízottaknak: szenvedőknek, időseknek, fiataloknak. Székely János felidézte, hogyan kezdték meg munkájukat az annunciáta nővérek, a domonkos nővérek vagy a Vorau-i Szeplőtelen Fogantatásról elnevezett Máriás Nővérek.

Székely János megyéspüspök szentbeszédét meghallgathatják ITT.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »