Hibák, amiket mosogatáskor követünk el

Hibák, amiket mosogatáskor követünk el

A mosogatás sokak által utált házimunka, amelyet azonban muszáj szinte minden nap megcsinálni. Ráadásul azt sem mindegy, hogy hogyan – bár egyszerűnek tűnik, nem árt tisztában lenni néhány dologgal.

Ha a mosogatónk úgy néz ki, mint egy kád, amit teletöltöttek habfürdővel, akkor egészen biztos, hogy túladagoltuk a tisztítószert – nehéz leöblíteni, és nyomot is hagyhat az edényeken. Érdemes arra is figyelni, hogy milyen összetevőket tartalmaz a mosogatószerünk – kerüljük azt, amiben klór, triklozán illetve egyéb erős fertőtlenítő szerek vannak – írja a Házipatika.com.

A vízpazarlás egyik legjobb ellenszere, ha mosogatógépet használunk – egy gépi mosogatás alatt körülbelül nyolcadannyi víz fogy, mint egy kézinél. A legkevésbé takarékos megoldás az, ha folyó vízzel mosogatunk – ilyenkor érdemes speciális, víztakarékos fejet tenni a csapra.

Hírdetés

A sokak által használt mosogatószivacsokon szaporodnak el legjobban a baktériumok. Higiénikusabb megoldás természetes anyagból készült mosogatórongyot használni, amelyet naponta kitisztítunk, és hagyunk a levegőn megszáradni.

Ha piszkos mosogatóban mosogatunk, amit nem takarítunk és fertőtlenítünk ki rendszeresen, akkor hiába is várjuk, hogy az edényeink, evőeszközeink tiszták legyenek. Hasonló a helyzet a mosogatógépekkel – mindkettőt érdemes időről időre kitisztítani, erre a célra akár a sima ecet is megfelel.

Ha túl sok edényt teszünk a gépbe, akkor egészen biztos, hogy nem lesznek elég tiszták, mikor kivesszük őket, és azzal is számolnunk kell, hogy mosogatószer-maradványokat, ételmaradékot találunk rajtuk.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »