Hiába a népharag, szabadon engedték az erőszakolót

Az indiai legfelsőbb bíróság elutasította a 2012-ben történt csoportos nemi erőszak legfiatalabb elkövetőjének szabadon engedése ellen benyújtott fellebbezést – írja a bbc.com.

2012. december 16-án hat férfi brutálisan megerőszakolt egy 23 éves egyetemista lányt egy buszon Delhiben, az áldozat később egy szingapúri kórházban életét vesztette. A rendőrség mind a hat férfit letartóztatta, a bíróság négyüket halálra ítélte, a buszsofőr pedig a börtönben felakasztotta magát – ügyvédje és családja szerint meggyilkolták. A hatodik elkövető, egy 17 éves fiú 2013 augusztusában legfeljebb három évig terjedő letöltendő büntetést kapott egy javítóintézetben, de idén decemberben kiengedték, mert elérte a nagykorúságot.

Hírdetés

A férfi szabadon engedése rengeteg emberben ellenérzést váltott ki, többek között az áldozat családjában is. A delhi női bizottság vezetője szombaton egy petíciót nyújtott be a legfelsőbb bíróságon, hogy megakadályozza a szabadlábra helyezést. Ezt a testület hétfőn elutasította, mondván: osztják az emberek nagy többségének aggodalmát, de meg van kötve a kezük – olvasható a bbc.com-on. A legfelsőbb bíróság indoklását idézve azt írják: a fiatalkorúak bűnelkövetését szankcionáló jelenlegi törvények értelmében a szabadságvesztés nem hosszabbítható meg három évnél tovább.

A frissen szabadult elkövetőt – biztonsága érdekében – egy jótékonysági szervezetnél helyezték el, a férfi várhatóan két évig ott marad.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »