Hiába a gyors beavatkozás, tragédia történt Halmajon

Hiába a gyors beavatkozás, tragédia történt Halmajon

Meghalt egy idős férfi lakástűzben a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Halmajon szombat hajnalban – tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

Dóka Imre tűzoltó őrnagy közleménye szerint hajnalban egy százhúsz négyzetméteres családi ház egyik szobája, valamint tetőszerkezete gyulladt ki a Széchenyi úton.

A tűzoltók eloltották a lángokat, és az épület tűzzel érintett részében, a törmelékek alatt egy embert találtak. Az idős férfi életét a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett megmenteni – tette hozzá.

Hírdetés

A helyettes szóvivő tájékoztatása szerint az épület hátsó részében még ketten tartózkodtak, ők nem sérültek meg. A tűzoltók az ingatlanból egy gázpalackot is kivittek.

A tűz keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

Dóka Imre felhívta a figyelmet arra, hogy a lakástüzek több mint hatvan százaléka a fűtési időszakban történik, ezért ilyenkor fokozottabb odafigyelésre van szükség. A főbb kiváltó okok között a fűtési rendszer helytelen használata, az elektromos zárlat és a nyílt láng használata szerepel – mutatott rá.

A helyettes szóvivő azt írta, célszerű füstérzékelőt használni és tűzoltókészüléket tartani a lakásban.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »