Hétgólos mérkőzésen került előnybe a Manchester City (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

Hétgólos mérkőzésen került előnybe a Manchester City (Labdarúgás,  Bajnokok  Ligája)

A háromszor is kétgólos előnybe kerülő Manchester City fergeteges meccsen végül 4–3 arányban győzött hazai pályán a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A visszavágóra május 2-án kerül sor Madridban.

A Manchester City óriási elánnal vetette magát a mérkőzésbe, Kevin De Bruyne fejesével pedig már a 2. percben vezetést szerzett. Az előny birtokában sem vett vissza a tempóból az angol csapat, amelynek rohamai hamar célt értek, ugyanis hamar megduplázta gólját. A Real Madrid nem találta a Manchester City ellenszerét, így utóbbi fél óra alatt jószerével az egész párharcot eldönthette volna, de Rijad Mahrez és Phil Foden elhibázta a helyzeteket. A királyi gárda, ha lassan is, de rendezte sorait, bombaformában lévő középcsatára, Karim Benzema pedig a reményt is visszaadta a spanyol együttesnek a fejes góljával.

Hírdetés

Szünet után ismét a házigazdák kezdtek lendületesebben, viszont Foden közeli lövése a kapufáról pattant vissza, aztán az angol válogatott támadó a harmadik helyzetét már nem rontotta el fejessel. A folytatásban Vinicius Junior egy félpályás szóló végén azonnal visszaállította az egygólos különbséget. A szépítés megfogta a szigetországi alakulatot, elvesztették lendületüket, így sokkal kiegyenlítettebb lett a mérkőzés. Ennek ellenére a City szerzett újabb gólt, mivel Olekszandr Zincsenko buktatása után a spanyol gárda teljes védelme leállt, Bernardo Silva – az előnyszabályt kihasználva – hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba. Így ismét megélénkült a mérkőzés, majd a 82. percben egy kezezés miatt megítélt büntetőt Benzema értékesített.

Eredmény, elődöntő, első mérkőzés: Manchester City–Real Madrid 4–3 (gólszerzők: De Bruyne 2., Gabriel Jesus 11., Foden 53., Silva 74., illetve Benzema 33., 82. – tizenegyesből, Vinícius Junior 55.).


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »