Hétgólos meccsen kikapott a címvédőtől az Érsekújvár

Hétgólos meccsen kikapott a címvédőtől az Érsekújvár

A szlovák jégkorong Tipos Extraliga keddi fordulójában az Érsekújvár hazai pályán lépett pályára. Majoross Gergely együttese a címvédő Zólyom ellen mérkőzött meg, és végig kiélezett mérkőzést játszottak a tabella második helyezettjével az újváriak.

A hétvégi Kassa elleni győzelem után az érsekújváriak a címvédő Zólyommal mérkőztek meg. A címvédő nagy lendülettel kezdte a találkozót, aminek köszönheten már a harmadik percben megszerezték a vezetést a Saracino góljával. Öt perccel később ismét zörrent az újvári háló, Stupka góljával már nyolc percnyi játék után kétgólos előnybe került a címvédő Zólyom. Az újvári bikák szinte azonnal válaszolni is tudtak a vendégek második góljára, a 9. percben Jackson szépített.

Az első harmad élvezetes gyors játékot hozott, a folytatásban is akadtak mindkét kapu előtt lehetőségek, de újabb gól már nem született az első harmadban.

Hírdetés

A középső játékrész elején az újváriak kétgólos hátrányból felállva egyenlítettek ki a 24. percben Knižka hajszálpontos lövésével. A 33. percben Zuzin juttatta ismét előnyhöz a zólyomiakat. A második harmad végén a hazaiak előtt ott volt az egyenlítés lehetősége, de Langkow próbálkozása a kapuvasat találta telibe,

így egygólos zólyomi vezetéssel zárult a középső játékrész.

A rendes játékidő utolsó felvonásában a hazaiak ismét kiegyenlítettek, az 53. percben Langkow egalizált. Mikor már úgy tűnt, újabb értékes pontokat szerezhetnek az újváriak, egy perccel a vége előtt érkezett  Krieger, és belőtte a győzelmet jelentő találatot a címvédőnek. A találkozó vége nagyon izgalmasra sikeredett, a hazaiak emberelőnybe kerültek, ezért kapusukat is lehívták, de nem tudták kihasználni kettős előnyüket.

A Zólyom 4-3-ra legyőzte az újváriakat, ezzel sorozatban hatodik győzelmét könyvelhette el a címvédő.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »