Hét fővárosi idősotthonban oltanak a hétvégén

Hét fővárosi idősotthonban oltanak a hétvégén

Problémát jelent a rövid határidő, mert sok bentlakó nem dönthet önállóan arról, kéri-e az oltást, szükséges a gyámja engedélye.

A hétvégén hét otthonunkban lesz oltás, a többiről egyelőre nincs információm – közölte Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes a hvg.hu kérdésére.

Hírdetés

Csütörtök reggel kezdték meg a főváros két legnagyobb idősotthonában, a fővárosi fenntartású Pesti útiban és az egyházi fenntartású Olajág Otthon Bánkút utcai épületében a koronavírus elleni oltások beadását.

A főpolgármester-helyettes szerint komoly problémát okoz, hogy nem adnak legalább két napot a felkészülésre, mert így a Pesti úti otthonban például néhány órájuk marad csak a dolgozóknak, az ott dolgozó orvosnak, hogy széles körűen tájékoztassák az otthon lakóit, sokan közülük nem is dönthetnek, csak gyámjuk engedélyével.

A nehézségek ellenére mind az otthon dolgozóinál, mind a lakóknál meghaladta a 70 százalékot az oltást vállalók száma. Az otthon dolgozói közül 153-an kaptak oltást, hatan később kapják meg, a lakók közül pedig 287-en.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »