Heger színházba ment, jelezvén, hogy támogatja a kultúrát

Heger színházba ment, jelezvén, hogy támogatja a kultúrát

Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő a feleségével együtt a pozsonyi Nová scéna előadására látogatott, mely eddigi legnagyobb szabású projektjével nyitott újra szombaton. Heger elmondta, hogy a személyes jelenlétével kívánta szimbolikusan kifejezésre juttatni: „a kultúra a kormánya számára, és személy szerint neki is nagyon fontos”. Szomorú képzettársításnak tekinthető a koronavírus miatti korlátozások által súlyosan érintett kultúrával kapcsolatban, hogy erre épp A nyomorultak musical előadásán került sor…

A kormányfő reméli, hogy a kultúra hamarosan újraéled és stabilizálódik Szlovákiában, olvasható a kormányhivatal sajtóosztályának tájékoztatásában. Az előadást és a művészi teljesítményt nagyra értékelte, megtekintését mindenkinek ajánlja. Külön kiemelte mindazok munkáját, akik ebben a járvány sújtotta nehéz időben kivették részüket az előadás megvalósításából.

„A kultúra kormányunk számára, és személy szerint nekem is nagyon fontos. A színházi előadások és koncertek látogatása nemcsak azt az időt jelenti számomra, amit a feleségemmel tölthetek, hanem egyben szellemi fejlődést, feltöltődést is“ – mondta az előadást követően.

Hírdetés

Az enyhe veszélyességűek közé tartoznak, ahol kötelező a maszkviselés és az ülés, nem megengedett étel és ital fogyasztása, az éneklés, a szereplők buzdítása, maximum 100 személy jelenlétére van lehetőség, illetve a terem kapacitásának 50 százalékos kihasználtságára.

A közepesen veszélyes kategóriába tartoznak azok a rendezvények, ahol kötelező a maszkviselés, a közönségnek egy helyben kell ülnie vagy állnia, maximum 100 személy jelenléte megengedett, vagy a terem kapacitásának 25 százalékos kihasználtsága.

A magas kockázatú rendezvények esetében korlátozott a maszkviselés lehetősége, megengedett a fogyasztás, itt maximum 20 személy jelenléte megengedett, és kötelező feljegyezni a résztvevők névsorát. Ide tartoznak az esküvők, halotti torok, ünnepségek, estélyek, bálok és diszkók.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »