Heger szerint az uniós trendek a kötelező oltás felé mutatnak

Heger szerint az uniós trendek a kötelező oltás felé mutatnak

Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő bízik benne, hogy egy tisztességes vita keretében sikerül meggyőznie koalíciós partnereit a Covid-19 elleni kötelező oltásról. Ezt a TASR hírügynökségnek adott interjújában közölte.

„Az európai uniós trendek a kötelező oltás felé mutatnak. Mindenki számára egyértelmű, hogy oltás nélkül a járvány velünk marad. Ha ezt nem tesszük meg, lockdownokra vagyunk utalva” – mutatott rá a kormányfő.

Heger azt állítja, hogy amikor először vetette fel a kötelező oltás témáját, „nagy hűhó” lett belőle. A vitában azonban már történt előrelépés. Egyesek nem tudják elképzelni, hogy támogassák a kötelező oltást, de értik, hogy másképp nem állíthatjuk meg a járványt.

Hírdetés

– jegyzete meg Heger.

Először a 60 év felettiek számára tenné kötelezővé az oltást, mivel az új típusú koronavírus terjedése szempontjából ez a legveszélyeztetettebb csoport. A továbbiakban a kötelező oltás attól függ majd, hogyan alakul a helyzet az omikron vírusvariánssal – állapította meg.

A kötelező oltással kapcsolatban a koalíción belül is eltérnek a vélemények. Az OĽaNO nyitott a vitára, az SaS párton belül többféle nézet van, a Sme rodina ellenzi. A Za ľudí Veronika Remišová pártelnök szerint támogatni fogja legalább a 60 év felettiek kötelező beoltását a jövő év elejétől. Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszter és Mária Kolíková igazságügyi miniszter elemzést készít a kötelező oltás bevezetéséről.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »