Heger összeomlik a funkciók súlya alatt? A Rázsochy-projekt kikerülhet az Újjáépítési Alap kedvezményezettjei közül

Heger összeomlik a funkciók súlya alatt? A Rázsochy-projekt kikerülhet az Újjáépítési Alap kedvezményezettjei közül

A Progresívne Slovensko szerint a pozsonyi, sok vitát kiváltó Rázszochy kórházpojektet az Eduard Heger megbízott kormányfő vezette pénzügyminisztérium ki akarja zárni az Újjáépítési Alapból finanszírozott projektek közül. A dolog érdekessége, hogy Heger vezeti az egészségügyi minisztériumot is, és és egészségügyi tárcavezetőként a kórház megépítésére tett ígéretet.

„A Heger vezette minisztériumok közötti káosz nem érdekli sem az egészségügyi alkalmazottakat, sem a betegeket. Ők azt akarják tudni, hogy kapnak-e új kórházat, vagy sem. Fennál a reális veszélye, hogy a kormány hozzá nem értése és az üres ígéretek miatt az Újjáépítési Alap több százmillió eurójától esünk el”

Hírdetés

közölte Michal Šimačka a PS elnöke.

Fontos előzmény, hogy Vladimír Lengvarský korábbi megbízott egészségügyi miniszter lemondása után sokak megdöbbenésére Zuzana Čaputová államfő Hegert bízta meg a tárca vezetésével, annak ellenére, hogy Heger kormányfőként a korábban visszahívott Igor Matovičtól is átvette már a pénzügyminiszteri posztot. Čaputová pedig elég egyértelműen jelezte, hogy ha a kormány „nagy hibát követ el”, akkor leváltja és helyére szakértői kormányt nevez ki. Eddig az ellenzék felszólításaira nem váltotta be ígéretét. Az elmúlt napokban azonban több szlovák média is úgy értesült, hogy az elnöki palota komolyan fontolgatja a Heger-kabinet leváltását. Ha ez igaz, akkor a PS (Čaputová ennek a pártnak a jelöltjeként indult 2019-ben az elnökválasztáson) most szolgáltatott kellő indokot Hegerék visszahívására úgy. Így ráadásul nem is tűnik úgy, hogy az államfőnek nem az ellenzéki pártok felszólítására reagál.

Körkép.sk, TA3.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »