Heger megkapta a második oltást is és mindenkit arra buzdít, minél előbb adassa be magának

Heger megkapta a második oltást is és mindenkit arra buzdít, minél előbb adassa be magának

Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök pénteken megkapta a második oltást is.  Az Astra-Zeneca vakcina második adagját a pozsonyi Nemzeti Futballstadionban (NFŠ) kialakított nagy kapacitású oltóközpontban adták be neki.

Heger közölte, láthatjuk, hogy még nem ért véget a világjárvány. Azt mondta, nem akar ijesztgetni, de az első és a második hullámban is megtapasztaltunk, mit okozhat a vírus.

A miniszterelnök megismételte, hogy a védettséget csak a védőoltásokkal tudjuk elérni. Közölte, hogy van elég vakcina, és szerinte mindannyiunkon múlik, milyen lesz a harmadik hullám.

Ezért arra szólította fel az embereket, egyesítsék erőiket és oltassák be magunkat.

Aki átesett a betegségen, az sem szerzett olyan védettséget, mint az, aki beoltatta magát”

– mondta Heger. A miniszterelnök szerint a harmadik hullámmal szemben kevés az esélyünk, ha nem kapunk védőoltást.

Hírdetés

Enélkül nincs esélyünk a győzelemre”

– mutatott rá. Példaként említett több olyan országot is, ahol magasabb az átoltottság, és ahol „megpróbálhatnak eltekinteni több járványügyi intézkedéstől”. Szlovákiában ez jelenleg nem lehetséges – mondta.

Tomáš Szalay Pozsony megyei tiszti főorvos is az oltást szorgalmazza.

Minden bizonnyal már túl vagyunk azon a hullámon, amikor a legalacsonyabbak voltak a járványszámok. Valószínűleg romlani fog a helyzet”

– mondta.

Szalay úgy véli, augusztusban és szeptemberben romlani fog a helyzet. Megjegyezte, hogy a fővárosban a lakosok mintegy 60 százaléka megkapta az oltást, ami jó arány, a megyében pedig 50 százalék körüli az átoltottság. Azt mondta, úgy véli, hogy a COVID-szemafor értelmében ezt figyelembe fogják venni, hogy a főváros és Pozsony megye ne fizessen rá arra, hogy néhány más megyében jelentősen alacsonyabb az átoltottsági arány.

A be nem oltottakkal kapcsolatban azt mondta, meg kell adni nekik a lehetőséget, hogy változtassanak az álláspontjukon.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »