Heger és Ďuriš Nicholsonová pártjai együtt indulnak a választásokon

Heger és Ďuriš Nicholsonová pártjai együtt indulnak a választásokon

A parlamenten kívüli Demokrati együtt indul a választásokon Lucia Ďuriš Nicholsonová EP-képviselő alakuló pártjával. Erről a hétfői közös sajtótájékoztatójukon tájékoztattak. A Jablko párt tagjai a Demokrati jelöltlistájának utolsó öt helyét kapják.

„Elégedettek vagyunk ezzel a kompromisszummal” – állapította meg Ďuriš Nicholsonová, hozzátéve, hogy eredetileg a jelöltlista utolsó 20 helyét kérték. A második feltételük az volt, hogy azt a pénzt, amely a Jablko oldaláról érkezik a Demokrati transzparens számlájára, a Jablko párt népszerűsítésére használják fel. Hangsúlyozta a kisebb pártok együttműködésének szükségességét, és nem látja akadályát annak, hogy folytatódjon az összefogás.

Eduard Heger, a Demokrati párt elnöke hangsúlyozta, hogy a választások után reformközpontú kormány kialakítására fognak törekedni. „A programjainkban sok a közös pont” – közölte a pártelnök. A más pártokkal való további összefogások és tárgyalások kapcsán megjegyezte: részükről megvan az akarat. A konzervatív és liberális pártok együttműködését is szorgalmazta.

Hírdetés

Ďuriš Nicholsonová korábban arról tájékoztatott, hogy pártja már megszerezte a regisztrációhoz szükséges aláírásokat, és jelezte, hogy ha nem lesznek meg a kellő preferenciáik, akkor az egyesülés útjára lépnek vagy elhagyják a küzdőteret.

A parlamenti választásokat szeptember 30-án, szombaton tartják. Boris Kollár (Sme rodina) házelnök egyelőre nem jelentette be hivatalosan a választások időpontját.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »