Heger elképzelhetetlennek tartja, hogy az OĽaNO elnöke legyen

Heger elképzelhetetlennek tartja, hogy az OĽaNO elnöke legyen

Eduard Heger kormányfő elképzelhetetlennek tartja, hogy az OĽaNO mozgalom elnöke legyen. Mint mondta, nem keresi a konfliktust Igor Matovič jelenlegi elnökkel. Hosszú évek óta ismerik egymást és együtt kíván működni vele, nyilatkozta a TASR hírügynökségnek.

Heger kifejtette, hogy a mozgalom elnöke Matovič, s nem tartja elképzelhetőnek, hogy felváltsa őt a posztján. „Nehéz időket éltünk meg együtt. Választásokat, amikor Matovičot Robert Fico támadta, átéltük azt is, amikor az OĽaNO a választhatóság határán volt” – mondta, hozzátéve, hogy kettejük viszonya jó.

Hírdetés

„Szlovákiában meg kell tanulnunk figyelembe venni, tiszteletben tartani az emberek véleményét. A fejlett demokrácia jellemzője, hogy az embereket nem üldözik a véleményük miatt” – jegyezte meg a kormányfő. Az OĽaNO-nak szerinte nem uniformizált mozgalomként kell működnie. „Azt már megéltük itt. Itt volt a Smer-SD, melynek tagjai vezényszóra nyomták a szavazógombot, az OĽaNO viszont olyan emberek mozgalma, akiknek van véleményük és azt tudják érvényesíteni” – mondta Heger.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »