Heger azt ígérte, hogy nem zárják be a iskolákat

Heger azt ígérte, hogy nem zárják be a iskolákat

Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő, aki ideiglenesen az oktatásügyi tárca vezetésére is megbízatást kapott, biztosította az érintetteket, hogy az iskolák nem zárnak be, azaz nem állnak át távoktatásra az energiaválság miatt. Szerdán utasította az oktatási intézményeket, hogy adjanak neki pontos tájékoztatást az éves villanyenergia-fogyasztásukról.

„Erre azért van szükség, hogy ki tudjuk számítani, a megnövekedett energiaköltségek milyen hatással lesznek a költségvetésekre“ – tudatta Heger. Hozzátette, hogy ezekre az adatokra már az elkövetkező napokban szüksége lesz, s amennyiben a rendelkezésére állnak, továbbítja azokat a gazdasági és a pénzügyminisztériumba.

Hírdetés

Heger szerint mindenképpen elkerülendőnek tartják, hogy az iskolák ismét távoktatásra álljanak át, ahogy az a járvány idején történt. Megismételte, hogy az egészségügy és az oktatásügy nemcsak az ő, hanem az egész kormány szempontjából prioritást élvez. „Csak nem gondolják, hogy hagyjuk a gyereket az iskolában, vagy a betegeket a kórházban fagyoskodni! Semmi esetre sem“ – jelentette ki. Rámutatott, hogy intézkedéseket készítenek elő, amint tudni fogják, miként alakul az erről folytatott vita az unión belül.

A Szlovák Rektori Konferencia (SRK) ugyanis arra figyelmeztetett, hogy a szlovákiai egyetemek, főiskolák működésbe komoly veszélybe került, ezért felhívták a kormányt, hogy módosítson a finanszírozáson, vagy kompenzálja az energiaválság okozta veszteségeket, mert ha ez nem történik meg, beszüntetik az oktatást. Felhívásukhoz csatlakozott az Iskolaügyi és Tudományos Dolgozók Szakszervezete, a Főiskolák Hallgatói Tanácsa, valamint az SZK Felsőoktatási Intézményei Dékánjainak Klubja is.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »