Hazajáró közönségtalálkozó Tornalján

Hazajáró közönségtalálkozó Tornalján

A Csemadok Tornaljai Területi Választmánya Hazajáró közönségtalálkozót szervezett a tornaljai Rákóczi Magyar Házban. Ezt megelőzően Jólészen járt a csapat.

„Mintegy félszáz látogató volt kíváncsi a magyarországi közszolgálati televízió turisztikai-honismereti magazinműsor-sorozat közönségtalálkozójára Tornalján. A közönség nagy érdeklődéssel hallgatta a műsor két főszereplőjének, Jakab Sándornak és Kenyeres Oszkárnak élménybeszámolóit a zsúfolásig megtelt Magyar Házban” – tájékoztatta a Felvidék.ma portált Tamás Ákos, a Csemadok Tornaljai Területi Választmányának elnöke.

Mint megtudtuk, a képekkel és videókkal tűzdelt előadás tartalmas vasárnap estét varázsolt az odalátogatók számára. Többen érkeztek Fülekről, Ajnácskőről, Bánrévéről és további városokból.

A vendégek bemutatták a Hazajáró szemmel kiadványt is, mely a Hazajáró című honismeret-turisztikai magazinműsor képeskönyve, s a Hazajáró végtelen útjának egy-egy elkapott pillanatát örökíti meg. A 3. kiadvány 348 oldalas, közel 500 színes fényképet tartalmazó album, mely a Kárpát-medence 33 tájegységére kalauzolja el az olvasót, a műsor harmadik évadának Magas-Tátrától a Hagymás-hegységig tartó epizódjain kíséri végig a stábot.

Hírdetés

„Hazajáró szemmel, szubjektív objektívünkkel tekintünk körbe történelmi hazánkon. Azt is igyekszünk meglátni és láttatni, amit a kulisszák mögött, a felszín alatt, a föld felett és a fizikai világon túl megtapasztaltunk. Minden egyes pillanatkép örökre a lélekbe vésődött emlékeket őriz. A képekhez a műsorból származó idézetek is kapcsolódnak, amelyek együttesen vezetik végig az olvasót a Hazajáró kalandos túráin” – vallják a szerzők.

A könyv a Hazajáró Honismereti és Turista Egylet kiadásában jelent meg, írója Moys Zoltán.

A héten a Hazajárók 339. adását követhetjük figyelemmel, mely a Garam menti-hátságba kalauzol el.

(HE/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »