Háttérművelet: A nyugat felvásárolta az ukrán törvényhozást

Alig néhány órával azután, hogy az ukrán Belügyminisztérium engedélyezte lőfegyver használatát a rendőrök számára önvédelmi helyzetekben, összeült a törvényhozás maradéka és meghoztak egy törvényt, ami elrendeli a rendfenntartó alakulatok kivonását Kijev belvárosából, valamint betiltja a lőfegyver használatát a rendőrök számára. A fővárosba kivezényelt rendőrök újra céltáblaként állnak a civilként harcoló nyugati katonák előtt. Hogyan lehetséges ez?

Az ukrán parlament határozatainak érvényességéhez a 442 képviselőből 226 jelenléte szükséges, a tegnapi szavazásra pedig 239 képviselő jelent meg az ülésteremben. Két nappal ezelőtt a fegyveres felforgatók betörtek a parlament épületébe, megöltek több rendőrt és biztonsági őrt, a képviselőknek pedig alternatív útvonalakon kellett elmenekülniük a parlamentből. (kiemelés: szerk.) A kormánypárti politikusok közül többen elhagyták az országot, mások egyszerűen nem jelentek meg a szavazáson, mert a rendvédelmi erők láthatóan nem tudják biztosítani az épületet. Emiatt Janukovics pártjából összesen 30 politikus jelent meg, az ellenzék pedig hatalmas többséggel megszavazta a hazaáruló törvényt.

Feltűnő, hogy a kaotikus helyzet ellenére az ellenzék teljes létszámmal megjelent. Úgy tűnik, a parlament megrohamozása, politikusok meglincselése részét képezte az ellenzéki pártok Berlinben, Angela Merkel német kancellárral leegyeztetett felforgató műveletének, ami ellehetetleníti a rendvédelem működését. A rendőrök most újra céltáblaként állnak Kijevben az atlantista ellenzék által elfogadott jogi korlátok miatt, ami kiszolgáltatott áldozattá tette őket, felsorakoztatva a NATO mesterlövészeinek célkeresztjébe. A nyugat terroristák alkalmazásával megfélemlítette a törvényhozás egy részét, hogy a belváros elfoglalását törvényessé tehessék a lefizetett ellenzékieken keresztül.

Hírdetés

Hídfő.net

NIF kommentár: Röviden úgy summázhatjuk a történteket, hogy Timosenko ki, Janukovics el, IMF be. Vagyis egyelőre úgy tűnik, hogy a megszokott CIA-s módszerekkel megdöntötték a törvényes hatalmat, újabb piacszerzés és Ukrajna potenciális gazdasági és politikai bekebelezése céljából. Janukovics egyes hírek szerint a keleti régókban igyekszik támogatóit erősíteni, miközben esze ágában sincs önként távozni a hatalomból és aláírni az alkotmány módosítását. Amennyiben valósak ezek a hírek, akkor nagyon rossz kilátásai vannak az országnak, hiszen ettől a pillanattól jóval közelebb áll a szakadáshoz, mint eddig bármikor. Oroszország és Putyin elnök lépésiről egyelőre nincs információnk, ugyanakkor nehéz elképzelni, hogy a nyugati érdekszférát még közelebb engedje hazájához. Vajon mi lesz a válaszlépés Putyin részéről? Ez most egy fontos kérdés, ami eldöntheti Ukrajna sorsát az elkövetkezendő évekre.

Nemzeti InternetFigyelő


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »