Hatalmas tüntetésekre készülnek Pozsonyban

Hatalmas tüntetésekre készülnek Pozsonyban

A szabadságért és a demokráciáért vívott küzdelem napján több kormányellenes tüntetés van készülőben, de a járványügyi intézkedések ellen is demonstrálni fognak. Nézzük, mit szól ehhez az Óváros vezetése!

Pozsony Óváros részének önkormányzata a Plus 1 deň napilapnak megerősítette, hogy november 17-re több tüntetés van készülőben.

„A véleménynyilvánítás joga és a gyülekezéshez való jog – ezek is olyan értékek, amelyekért a bársonyos forradalomban harcoltunk” – fogalmaztak egy nyilatkozatban, de hozzátették, hogy amennyiben bűncselekményekre, erőszakra vagy az alap emberi jogok elnyomására kerülne a sor, akkor a városrész kész feloszlatni a tüntetéseket.

Továbbá kérték a résztvevőket, hogy tartózkodjanak a törvénytelen cselekedetektől és ne akadályozzák a forgalmat. A napokban fokozott rendőri jelenléttel is számolni kell.

Hírdetés

Az egyetemisták november 16-án készülnek tüntetni a Comenius Egyetem épülete előtt, ennek oka a felsőoktatási törvény módosítása.

A napokban az ellenzék is tiltakozásokat szervez. Ők a múlt héten elfogadott harmadik hullámmal kapcsolatos intézkedések és Zuzana Čaputová miatt vonulnak utcára.

Nézzük, kik tartanak tüntetéseket!

(br, pluska)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »