Hatalmas terrorakcióra készül az Iszlám Állam (ISIL) a Nyugat ellen

Nagyszabású támadásra készülhet az Iszlám Állam a nyugati életforma ellen és ennek helyszíne Nagy-Britannia is lehet – ezt mondta hétfőn a Scotland Yard terrorelhárításért felelős főparancsnok-helyettese. Mark Rowley azt mondta: az elhárító szolgálatok által összegyűjtött adatok arra utalnak, hogy az Iszlám Állam az eddigieknél is nagyobb támadásokat készíthet elő világszerte.

Magyar Menedék - Sitchin

Rowley szerint a közelmúltban végrehajtott párizsi támadás, valamint az Egyiptomban felrobbantott orosz utasszállító repülőgép és a Szomáliában megkísérelt hasonló merénylet azt jelzi, hogy az Iszlám Állam szélesíteni próbálja tevékenységi területét.

A Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának vezetője szerint vannak adatok arra, hogy az Iszlám Állam Szíriában kiképzett terroristákat próbál Észak-Európába juttatni merényletek végrehajtására.

Hírdetés

Tavaly 339 embert vettek őrizetbe Nagy-Britanniában terrorizmushoz köthető tevékenység gyanújával, ami éves rekord. A Scotland Yard adatai szerint az ilyen indokkal őrizetbe vettek száma a legutóbbi három évben 57 százalékkal volt magasabb, mint a megelőző három évben.

A hétfői tájékoztatón Rowley arra biztatta a brit lakosságot, hogy regisztráljon a Scotland Yard nemrégiben létrehozott Twitter-szolgáltatására, amely nagyszabású terrortámadás esetén valós idejű tájékoztatást nyújt a pillanatnyi helyzetről, és főleg arról, hogy az érintett térséget hogyan lehet biztonságosan elhagyni.

A Scotland Yard terrorelhárító ügyosztályának munkáját pszichológusok is segítik, mivel egyre több jel utal ara, hogy az Iszlám Állam mentálisan zavart emberek radikalizálására törekszik.

faktor


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »