Hat embernél gyanítják a koronavírus delta törzsét Kárpátalján

Hat embernél gyanítják a koronavírus delta törzsét Kárpátalján

Kárpátalján, Ungváron hat embernél gyanítják a koronavírus delta törzsét. Biológiai anyagmintájukat az európai laboratóriumokba továbbították.

Többségük Oroszországból tért haza.

Erről Ljubov Danics, az Ukrán Egészségügyi Minisztérium Kárpátaljai Megyei Betegségellenőrzési és Megelőzési Központjának járványügyi szakorvosa számolt be az Ukrinform hírportálnak adott kommentárjában.

Jelenleg arról beszélünk, hogy Kárpátalján hat delta törzs fertőzésgyanús személy van, ők 18-35 éves fiatalok, és vannak idős emberek is közöttük. Van, akit otthoni kezelésben részesítenek, van, akit kórházban kezelnek. A betegek túlnyomó többsége korábban az Orosz Föderációba utazott – nyilatkozta Danics.

Hírdetés

Elmondása szerint a betegek biológiai anyagmintáján előzetes molekuláris genetikai vizsgálatokat végeztek már egy kijevi referencia laboratóriumban.

A vizsgálatok eredményei mutatták ki a koronavírus mutációját.

A jövőben ezek a vizsgálatok további ellenőrzést igényelnek annak érdekében, hogy biztosan elmondhassák, hogy ez-e e vírus delta törzse, amely jelenleg más országokban is jelen van.

Az európai laboratórium kutatásának eredményei a közeljövőben várhatók, a biológiai anyagokat július 16-án vették a betegektől.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »