Három érem az országos bajnokságról (Cselgáncs)

Három érem az országos bajnokságról (Cselgáncs)

Péntektől vasárnapig Aradon tartották meg az U13-as és U15-ös korosztály számára kiírt cselgáncs országos bajnokságot, amelyről három éremmel – egy arannyal és két bronzzal – tértek haza a Kovászna megyei sportolók. A határ menti viadalon mintegy hétszáz dzsudoka vett részt.

Sepsiszentgyörgyi és kézdivásárhelyi részvétellel rendezték meg péntektől vasárnapig Aradon az U13-as és U15-ös korosztály számára kiírt cselgáncs országos bajnokságot, amelyről három éremmel tértek haza a Kovászna megyei sportolók. A háromszékiek legjobb eredménye a megyeszékhelyi MSK-nak küzdő Lavinia Dârjan nevéhez fűződik, aki a tizenhárom év alattiak versenyének 40 kilogrammos súlycsoportjában nem talált legyőzőre. A nagyobb korcsoportban tatamira lépő csapattársai közül Gabriela Onișoru a 63 kilogrammosok viadalában az ötödik lett, míg Dancs Dávid Erik a hetedik volt a 34 kilogrammos kategóriában. A céhes városi Nagy Mózes Sportklub cselgáncs­szakosztálya négy sportolóját nevezte a határ menti országos bajnokságra, közülük ketten a dobogó harmadik fokára állhattak fel. A tizenöt év alattiak között az 50 kilogrammos súlycsoportban Crăciun Dániel kisdöntőt nyerve bronzérmet szerzett, míg a 73 kilogrammosok versenyében Kovács Máté ugyancsak harmadik lett, miután sikerrel abszolválta a bronzmeccsét.

Hírdetés

 

Magyarországi vendégszereplés

Amíg a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK négy tagja Aradon harcolt a bajnoki érmekért, addig a felső-háromszéki együttes több tagja is a magyarországi Domaszéken vendégszerepelt, ahol a nemzetközi Tökmag Kupa tizenhetedik kiírását tartották meg. A diákok és serdülő korosztályúak számára szervezett versenyre hét ország dzsudokapalántáit várták a szervezők. A Veres László irányította céhes városiak ez alkalommal is letették a névjegyüket, hiszen öt első, két második és egy harmadik helyezéssel tértek haza. Végig kiváló teljesítményt nyújtva, súlycsoportjuk döntőit megnyerve Füstös Csongor, Voina Alex, Voina Viktória, Tamás Zenkő és Mátyás Attila a pódium legmagasabb fokára léphetett fel, Nyáguly Csanád és Gazda Bence a második helyen zárt, Voloncs Berta pedig harmadikként végzett. (t)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »