Harmadik stádiumú rákos a Jurassic Park sztárja

Harmadik stádiumú rákos a Jurassic Park sztárja

A 75 éves Sam Neillnél tavaly márciusban, a Jurassic World: Világuralom sajtóturnéja alatt fedeztek fel dagadt nyirokmirigyeket

Harmadik stádiumú vérrák miatt kap kezelést Sam Neill új-zélandi színész, az 1993-as, eredeti Jurassic Park című film férfi főszereplője.

A 75 éves színésznél tavaly márciusban, a Jurassic World: Világuralom sajtóturnéja alatt fedeztek fel dagadt nyirokmirigyeket, s később angioimmunoblasztikus T-sejtes limfómát diagnosztizáltak nála, amely a non-Hodgkin limfóma egy ritka és agresszív formája.

A The Guardian Australia című lap beszámolója szerint Neill szervezete nem reagált megfelelően a kemoterápiára, ezért egy új rákgyógyszert próbáltak ki rajta, amelynek köszönhetően mostanra a szervezetében nincsenek rákos elváltozások, de ezt a kezelést élete végéig folytatnia kell.

Hírdetés

A színész emlékiratai a közeljövőben jelennek meg, ezzel kapcsolatban adott interjút.

„Az a helyzet, hogy beteg vagyok. Talán haldoklom. Úgyhogy ezzel most jobban bele kell húznom” – írja a könyv első fejezetében Sam Neill.

Sam Neill Észak-Írországban született 1947-ben, de családjával már gyerekként Új-Zélandra költözött. Színészi pályáját az 1970-es években kezdte; az első jelentős elismerést a Sleeping dogs című filmben 1977-ben nyújtott alakításáért kapta, majd számos kasszasikerben és díjnyertes filmben alakított szerepet. A világhírnevet az 1993-as Jurassic Park hozta meg számára, melyben ő vitte vászonra dr. Alan Grant paleontológus professzor alakját.

Nyitókép: MTI/EPA/Warren Toda

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »