Harcos kereszténység: Egyre többen vállalják a kereszt megmentését a jeges vízből

Harcos kereszténység: Egyre többen vállalják a kereszt megmentését a jeges vízből

A HVIM szervezésében már több éve kerül sor egy igen extrémnek számító vízkereszti rítusra: Nem csupán egy rövid megmártózás történik a jeges vízben, hanem nagyon komolyan vett előkészületi szertartások után egy viszonylag hosszabb vízben tartózkodás következik. Először Aradi László atya végezte el az 1000 éves vízszentelési rítust, amit 500 éve nem mutattak be, majd kinti mínusz fokokból minden résztvevő – összesen 17-en-, megindult a jeges vízbe, ahol az atya buzdító, tüzet csiholó szavai után, szimbolikusan a keresztet is kimenekítették a bátor harcosok.

Idén a Betyársereg tagjai is, sőt, egy 12 (!) éves fiú is helytállt és szerzett “spirituális védelmet” egész évre, ugyanis, a hagyomány szerint jó egészségnek örvend, aki vízkeresztkor megmártózik. – a Szent Korona Rádió beszámolója az eseményről.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes közösség:
A Betyársereg HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

A Mi Magunk különkiadásában részletesebben is beszámolunk az eseményről:

A HVIM két tagjelöltjének egyben ez egy “beavatás” is volt, mert ezáltal nyerték el próbaidős tagságukat a mozgalomban. Minden résztvevő nagyon pozitív élményként számolt be a rítusról. Harcos mentalitásunkkal, keresztény hitünkkel teljes mértékben összeegyeztethető. Minden évben január 6-a utáni első vasárnapra szervezzük ezt a vallási eseményt, tehát a következő 2022. január 9-én lesz várhatóan. Buzdítunk mindenkit, hogy vagy jelentkezzen nálunk, a szervezőknél, ha szeretné velünk teljesíteni, vagy akár lehet külön is átélni a rítust, hiszen ezt nem mi, vármegyések találtuk ki. Ez egy komoly keresztény szertartás (a jeges vizes próbák pedig nagyon sok harcos közösségben, sőt más vallásokban is megtalálhatóak).

Volt olyan év, amikor a legbátrabb vármegyések két lék között átúszva teljesítették a vízkereszti próbát:

Hírdetés

További képek a 2021-es vízkeresztről:

(64 – Szent Korona Rádió)


Forrás:betyarsereg.hu
Tovább a cikkre »