Hangos színházművészeti magazin

Hangos színházművészeti magazin

Új műsor indult a Magyar Katolikus Rádióban, Olvasópróba címmel.  A hangos színházművészeti magazin szerkesztője Fazekas István Jókai-díjas drámaíró.

A Magyar Katolikus Rádióban kéthetente jelentkező közművelődési periodika célja, hogy a színház világához közelebb vigye a rádióhallgatókat. Az Olvasópróba szerkesztője az a Fazekas István drámaíró, akinek színdarabjait az utóbbi években hatalmas sikerrel adják a színházak, s aki saját kötetei mellett többek közt szatirikus komédiát írt két felvonásban Szabó Dezső Feltámadás Makucskán című művéből, továbbá színpadra írta Herczeg Ferencnek a háromszor is Nobel-díjra jelölt történelmi regényét, Az élet kapuját.

A szerkesztő állandó beszélgetőtársa az említett darabokat is színre vivő Nagy Viktor Jászai Mari-díjas rendező, érdemes művész, a Színház- és Filmművészeti Egyetem osztályvezető tanára, a Pesti Magyar Színház új igazgatója, a Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozatának vezetője.

Hírdetés

A gondolatébresztő beszélgetésekben megszólalt Molnár Kristóf, az SZFE rendező szakos, harmadéves hallgatója, valamint Vidnyánszky Attila Kossuth-díjas rendező, a Nemzeti Színház leköszönt igazgatója.

Az Olvasópróba minden második szombaton, a délután 3 órai Hírek után hallható. A holnapi műsor témája a drámai feszültség, s annak fokozása lesz. A szerkesztő vendégei: Gregor Bernadett Jászai Mari-díjas színművésznő, Magyarország érdemes művésze, Viczián Ottó Jászai Mari- és Mensáros László-díjas színművész és Pányik Tamás, az SZFE rendező szakos hallgatója Vidnyánszky Attila osztályából. A műsor zenei szerkesztője Peresztegi Attila.

(Sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »