Hamran: Büntetőeljárás indul az oktató ellen, aki meglőtt egy diáklányt

Hamran: Büntetőeljárás indul az oktató ellen, aki meglőtt egy diáklányt

Hamarosan büntetőeljárás indul az ellen az oktató ellen, aki meglőtt egy diáklányt a pozsonyi rendőrakadémián (APZ) – jelentette be szerdán Hamran István országos rendőrfőkapitány. Hamran közölte, az összes érintett felelősségét vizsgálják.

Mindent megteszünk, hogy pártatlan és független bíróság elé álljon mindenki, akinek bármilyen mértékű felelőssége van abban, ami a rendőrakadémián történt. Senki sem ússza meg”

– jelentette ki Hamran.

A rendőrfőkapitány közölte, ki kell vizsgálni, hogy egyéni felelősségről, vagy rendszerszintű problémáról van-e szó.

Ha ilyesmi történik, az a legegyszerűbb, ha azt vonjuk felelősségre, aki lőtt. De hogyan lőhetett, honnan volt fegyvere, hogyan dolgozhatott az akadémián, milyen képzettsége van, hogyan igazolta a szakértelmet, ki a felelős azért, hogy egy ilyen ember volt ott?”

– tette fel a kérdést. Leszögezte, abnormálisnak tartja, hogy az akadémián valaki fegyvert fogjon valakire, még ha nincs is megtöltve.

Hírdetés

Hangsúlyozta, hogy az ügy körülményeit vizsgálják.

Részleteket egyelőre nem mondunk”

– tette hozzá.

A sértett ügyvédje azt panaszolta, hogy nem fér hozzá az ügy aktájához. A parlament védelmi bizottsága keddi (március 14.) rendkívüli ülésén erre Hamran úgy reagált:

Tegnapelőtt este tudatta a nyomozóval, hogy ő a sértett jogi képviselője. Csupán néhány óra telt el, és már panaszkodott, hogy még nem látta az aktát”

– mondta, és hozzátette, már felvette vele a kapcsolatot a rendőrség, és engedélyezték neki, hogy betekintsen az ügy irataiba. Hozzátette, a sértettel és az édesapjával is kapcsolatban van a rendőrség.

A rendőrakadémia elsőéves hallgatóját március 1-jén lőtte meg egy oktató a kiképzés során, a pozsonyi rendőrakadémia lőterén. Az ügyben testi sértés miatt indult büntetőeljárás  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »