Hamisított osztrák igazolásokat mutatott fel egy szatmári család a petei határátkelõnél, de lebuktak

Hamisított osztrák igazolásokat mutatott fel egy szatmári család a petei határátkelõnél, de lebuktak

Ma hajnali fél négy körül ért a Szatmár megyei Pete falunál levő határátkelőhelyhez a háromtagú szatmári család: egy házaspár és nagykorú fiuk, akik egy Ausztriában bejegyzett autóban utaztak.

A határellenőrzés alkalmával azt állították, hogy Ausztriából érkeznek, amely jelenleg járványügyi szempontból vörös besorolású. Akik onnan érkeznek, karanténba kell vonuljanak, kivéve azokat, akik EU-s Covid igazolást mutatnak fel.

Hírdetés

A három utazó bemutatta a határrendészeknek az osztrák hatóságok által kiállított, QR-kóddal ellátott EU-s digitális igazolásokat, amelyekből kiderült, hogy idén november 17-én PCR-tesztet végeztettek, amelyek eredménye negatív lett.

A digitális tanúsítványok QR-kódjainak beolvasása után a határőr azonban megállapította, hogy a tesztek érvénytelenek (lejártak), a mintavétel időpontja ugyanis október 21. volt.

A beutazni próbálók ellen okirathamisítás bűncselekményének gyanújával bűnügyi eljárást indítottak. A család egyébként úgy döntött, hogy nem lépnek be Romániába, inkább visszatértek Ausztriába. (presasm.ro, hírszerk.)

Fotó: A petei átkelő/Román Határrendészeti Felügyelőség


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »