Hamarosan újfajta veszélyhelyzet jöhet?

Hamarosan újfajta veszélyhelyzet jöhet?

Pénteken este rendkívüli ülés hívott össze a központi válságstáb, amelyre érkezve még a miniszterek és államtitkárok sem sejtették, pontosan miről esik majd szó.

Este nyolc óra körül aztán világossá vált, arról volt szó, hogyan lehetne az egyre növekvő beteglétszámot a kórházakban oldani. Az egészségügyi tárca szóvivője annyit közölt a sajtóval, hogy lokális veszélyhelyzet bevezetéséről esett szó, vagyis olyan korlátozásokról, amely bizonyos régóra volnának érvényesek. 

Hírdetés

Zuzana Eliášová jövő hétre ígért több információt, ha ezt a javaslatot majd elfogadják. 

Mint ismeretes, a szakmai konzílium pénteken hozta nyilvánosságra javaslatait. Többek közt amellett foglaltak állást, hogy a COVID-19 betegség miatt munkaképtelenné váló alkalmazottak közül csak azoknak fizessenek ún. járványsegélyt, vagyis kedvezményes juttatást, akik beoltatták magukat. Úgy vélik, ez elősegítené az átoltottság növekedését. A szakértők azt javasolják, hogy a piros vagy rosszabb besorolású járásokban az alkalmazottaktól a munkahelyükre való belépéskor kérjék el az ún. COVID-igazolványt, vagyis a negatív koronavírus-tesztet, az oltottságot vagy a betegség leküzdését igazoló okmányt. Egyben hangsúlyozottan ajánlják az otthoni munkavégzést, ahol erre lehetőség van.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »