Hamarosan petíciót indítanak Vágsellyén a sürgősségi betegellátás megszüntetése ellen

Hamarosan petíciót indítanak Vágsellyén a sürgősségi betegellátás megszüntetése ellen

Hamarosan petíciót indítanak Vágsellyén a sürgősségi betegellátás megszüntetése ellen Mészáros Richárd2023. 06. 08., cs – 18:31

Hamarosan megkezdik az aláírásgyűjtést a vágsellyei és régióbeli lakosok, akik a város vezetésével együtt tiltakoznak a sürgősségi betegellátó központ bezárása ellen.

Hírdetés

Jozef Belický, Vágsellye polgármestere nem titkolta felháborodását és hangsúlyozta, azon különleges járási székhelyek egyike az övék, ahol több mint egy évtizeddel ezelőtt bezárták a kórházat és most a sürgősségi betegellátó központtól is megfosztanák a vágsellyei és térségbeli lakosságot. A sürgősségi betegellátás várhatóan 2024 novemberében zárna be, Galántán néhány hónappal korábban, már 2024 júliusában, ám Galántán kórház van, ahol a betegek megfelelő kezelésben részesülhetnek. Vágsellyéről és a környékbeli községekből azonban kénytelenek lennének Nyitrára vagy Érsekújvárba utazni a lakosok. Koller Erika a városi hivatal szóvivője a város hivatalos önkormányzati honlapján kisvideóban adott teret a polgármesternek, a város első embere ebben kifejtette, hogy a lakosok már több alkalommal bizonyították, hogy képesek összefogni egy-egy fontos ügy érdekében. Ilyenek voltak a várossal és civil szervezetekkel közös tiltakozási megmozdulások is az áldatlan közlekedési helyzet miatt és a kerülőút mielőbbi megkezdése érdekében.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »